Nieuw motorcrossboek op de planken: The Golden Era

Nieuw motorcrossboek op de planken: The Golden Era
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Als Roger de Coster op de cover van een nieuw boek staat heb je onze aandacht. In de VS komt “The Golden Era” uit, een coffee-table boek in luxe-uitvoering. Daarin wordt de periode beschreven tussen 1972 en 1985, niet toevallig die jaren waarin de sport wereldwijd een ongekende populariteit genoot. 

Met 480 pagina’s en 600 foto’s is dit boek van auteur David Dewhurst een flink exemplaar geworden. The Golden Era is geschreven met een Amerikaanse blik op de sport zonder de Europese iconen te vergeten. Grote tabak-sponsors lieten de dollars vloeien naar flamboyante rijders die mee profiteerden en als posterboy op de slaapkamermuren van Amerikaanse meisjes belanden. In Japan werden kosten nog moeite gespaart om elkaar de loef af te steken in de kampioenschappen en de rijders van elkaar af te snoepen met een flink pak dollarbiljetten.

 

 

Interviews met Bob Hannah, Roger De Coster, Rick Johnson, Broc Glover een een voorwoord van de eerste Amerikaanse wereldkampioen Brad Lackey. Het zelfverklaarde “Biggest Book in Motocross History” kost een flinke duit maar is meer dan de moeite waard gezien de omvang en afwerking van het boek. Het is te bestellen voor €151,95 via deze website: https://david-1bfd.myshopify.com

 

Uw reacties

More MX Vintage news