Nieuwe website www.mxclassics.com onder de loep.

Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Ambitieus project www.mxclassics.com geraakt op kruissnelheid.

Eentje van de te koop aangeboden motoren uit de USA!

Eentje van de te koop aangeboden motoren uit de USA!

Midden september mochten we de geboorte vieren van de nieuwe website www.mxclassics.com die geheel gewijd is aan vintage crossmotoren. Zoals altijd liep dat niet van een leien dakje maar intussen zijn de meeste rimpels glad gestreken. Maar wat is mxclassics eigenlijk en hoe is het zover kunnen komen? Alles wat je moet weten over dit ambitieus project vind je hieronder.

skyscraperHet idee achter mxclassics.com is het aanbieden van een uniek platform om vintage crossmachines te verhandelen. De opzet is een zoekertjessite zoals er velen zijn maar mxclassics legt zich alleen en uitsluitend toe op deze motoren. Zoals jullie allemaal weten staan de meeste vintage crossmotoren op een algemene zoekertjessite en lopen daar wat verloren tussen duizenden onbenullige aanbiedingen. Het ambitieuze van mxclassics.com is dat de site op termijn als vanzelfsprekend moet beschouwd worden om oldtimercrossmachines aan te bieden voor verkoop.

Nog straffer is dat mxclassics op termijn “de” referentie wil worden en dit wereldwijd. Daarom is de site nu al toegankelijk in drie talen: het Nederlands, het Frans en het Engels. Op termijn komen daar nog het Italiaans, het Spaans en het Duits bij. De nadruk ligt dus op het internationale karakter van de site ondanks dat de basis in België ligt.

Vooral vanuit de USA is er veel interesse getoond en een eerste Amerikaans zoekertje staat reeds online. De navigatie binnen de site is eenvoudig gehouden om een zo gebruiksvriendelijke omgeving te behouden.

Te koop aangeboden Suzuki RM400 van bouwjaar 1980.

Te koop aangeboden Suzuki RM400 van bouwjaar 1980.

Hoe gaat alles in het werk? Net zoals bij alle andere zoekertjessites moet je je eerst registreren. Na de registratie ontvang je per e-mail je wachtwoord en kan je je eerste zoekertje plaatsen. Dit kan betalend zijn maar je kan je eerste zoekertje ook gratis plaatsen om de site uit te proberen. Plaats enkele gedetailleerde foto’s bij je zoekertje en geef zoveel mogelijk uitleg over de aangeboden motor. Vergeet zeker het bouwjaar niet. Na het plaatsen van het zoekertje duurt het maximum 24 u voor je aanbieding online staat. Je zoekertje wordt gecontroleerd voor het effectief online word gezet.

Er is ook aan handelaars gedacht. Zij kunnen voor een laag bedrag heel wat motoren en onderdelen aanbieden. Deze zoekertjes blijven maandenlang online staan tenzij ze verkocht zijn natuurlijk. De site voldoet ook aan het “responsive design” principe. Dat betekent dat de weergave aangepast is voor desktopcomputers, smartphones en tablets. Mxclassics is dus helemaal mee met de tijd.

Hierbij doen we dan ook een oproep aan alle lezers van deze site: Heb je cross-, enduro-, en trialmotoren te koop staan van voor het bouwjaar 1995? Bied ze te koop aan op www.mxclassics.com.  Ook onderdelen zijn welkom. Zo geef je een vliegende start aan wat in de toekomst wellicht de grootste in zijn soort mag worden. Heb je vragen? Surf naar de contactpagina van mxclassics en je wordt altijd verder geholpen.

MXclassics.com is gebouwd door Zaboe! Duivels goede internet specialisten.

Uw reacties