Nieuws van de oldtimertrainingen te Genk en Lille.

Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Jaarlijkse trainingssessies specifiek voor Oldtimermotoren tot bouwjaar 1995.

Horensbergdam Genk.

De Horensbergdam te Genk.

Het lijkt erop dat de winter stilaan tot het verleden gaat behoren. De sneeuw is gesmolten en de bijtende kou komt (hopelijk) niet meer terug. Bovendien zijn de WK-toppers gisteren aan hun campagne begonnen in Argentinië.

Zou het dan niet een beetje beginnen kriebelen om onze oldtimermotoren voor een eerste keer weer over een circuit te jagen en te kijken of alles snor zit met de techniek, lijf en leden? Welnu, jullie krijgen naar aanloop van de BK en NK-wedstrijden de gelegenheid om vier maal te trainen. Donderdag 15 maart zal er een eerste keer kunnen getraind worden op de Horensbergdam te Genk. Het zijn de mensen van AMC Bolderberg die voor het derde jaar op rij deze organisatie op poten zetten in samenwerking met AMC Genk. Ook op 22 maart en 5 april zal er op deze locatie kunnen getraind worden.

De Breugelheide te Lille

Net als vorig jaar kan er ook getraind worden op de mooie Breugelheide te Lille. Die vind plaats op donderdag 29 maart. Daar is de organisatie in handen van Luk Woestenborghs en MC Lille. In Lille kan er getraind worden van 13u tot 18u en zijn de oldtimers om het half uur aan de beurt alternerend met de moderne motoren. Het schema van de trainingstijden word u overhandigd bij de inschrijving. Het GPS-adres is: Rooverstraat, 2275 Lille.

In Genk zijn jullie welkom op 15 maart, 22 maart en 5 april.  De poorten zwaaien open om 12u30 en er kan getraind worden van 13u tot 17u. Inschrijven doe je in de kantine. Het GPS-adres is: Damstraat 5, 3600 Genk.

Het spreekt voor zich dat jullie zich houden aan de alom bekende regels. Gebruik een milieumat, zorg dat uw motor voldoet aan de geluidsnorm van max. 96db. Steek desnoods nieuwe geluiddempende wol. Dat doe je in principe sowieso bij aanvang van een nieuw seizoen. Onze sport staat onder grote druk, en om een positief imago te creëren moeten de piloten eerst voor eigen deur vegen. Alle oldtimermotoren zijn toegelaten tot bouwjaar 1995 (geen zijspannen).

Uiteraard zijn piloten uit het buitenland welkom op deze trainingsdagen, hoe meer zielen hoe meer vreugde. Als alles goed loopt zal ook de bekende MXvintage machine een eerste keer te zien zijn op de crossbaan. Hopelijk loopt de Fantic Caballero prima. Wij danken alvast AMC Bolderberg, MC Lille en AMC Genk voor het ter beschikking stellen van hun accommodatie.

  1. 15 maart Genk oldtimertraining 1 van 13u tot 17u
  2. 22 maart Genk oldtimertraining 2 van 13u tot 17u
  3. 29 maart Lille  oldtimertraining 3 van 13u tot 18u
  4. 05 april   Genk oldtimertraining 4 van 13u tot 17u

Uw reacties

More MX Vintage news