Nieuws over de AMPL oldtimerreeksen

Nieuws over de AMPL oldtimerreeksen
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Sinds het seizoen 2018 biedt AMPL een tweedaags evenement aan dat op zaterdag is gereserveerd voor oldtimermachines. Er zijn twee categorieën en twee kampioenschappen: één voor Twinshock-machines en de andere voor machines die vóór 1992 zijn geproduceerd. Voor de eerste categorie moeten de machines zijn uitgerust met twee schokdempers achter, maar ook met trommelremmen. De piloot moet minimaal 35 jaar oud zijn op 1 januari 2020.

Wat betreft de tweede categorie, de Pre 92, zijn de regels flexibeler geworden. Het volstaat dat de rijder kan bewijzen dat de machine uiterlijk in 1992 is uitgebracht. Wat de rijder zelf betreft, heeft de AMPL besloten de leeftijdsgrens van 30 jaar op te heffen om te voldoen aan de eisen van relatief jonge piloten die graag willen rijden ​​op een machine die vóór 1992 is geproduceerd. Dat is waarschijnlijk de reden waarom er voor deze categorie soms weinig deelnemers kwamen opdagen voor de wedstrijden.

Vorige week werd er een voorlopige kalender vrijgegeven. De oldtimers zullen volgend jaar 9 wedstrijden voor het AMPL-oldtimers kampioenschap betwisten. De wedstrijd op 11 juli in Harzy dient nog te worden bevestigd.

Kalender AMPL Old 2020

04 april            : Grandvoir
18 april             : Haid
23 mei              : Dürler
04 juli               : Gesves
11 juli                : Harzy (te bevestigen)
25 juli               : Wéris
22 augustus    : Recht
05 september : Willancourt
12 september  : Bercheux

Uw reacties

More MX Vintage news