Nu donderdag oldtimertraining in Genk

Nu donderdag oldtimertraining in Genk
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Vorige week werd de eerste oldtimertraining van het jaar nog afgelast door slecht weer maar nu donderdag 23 maart komt er een herkansing. De jaarlijkse trainingen voor oude motoren wordt gehouden op de Horensbergdam in Genk.

De oldtimertrainingen in de maand maart zijn intussen een stevige traditie geworden en zullen dus ook dit jaar als voorbereidingen dienen op het nakende BK oldtimercross. Toch nog maar eens aanhalen dat deze trainingen er zijn door de samenwerking tussen AMC Bolderberg, AMC Genk met ondersteuning van MXVintage.

De trainingen kosten maar 15 euro door de samenwerking tussen de twee clubs. Het is dus te doen op de alom bekende Horensbergdam in Genk. Ook onze vrienden uit andere landen zijn welgekomen om mee te doen.

 

 

Praktisch

De poorten van de Horensbergdam zwaaien open om 12u30 waarna u onmiddellijk kan inschrijven. De training start om 13u00 en lopen onafgebroken door tot 16u45. Het adres van het circuit is: Damstraat 5, 3600 Genk.

Vrije geluidsmetingen

AMC Genk zal tijdens de training hun meetapparatuur ter beschikking stellen om het aantal dB’s te testen van uw motor. Vanwege de FIM komt er een strengere reglementering rond het geluidsvolume dat uw motor mag produceren op de wedstrijden. De metingen in Genk zijn geen verplichting maar worden wel van harte aanbevolen naar aanloop van de competitie.

U kan vrijwillig uw motor aanbieden om de geluidsdruk te meten. Ook in Genk wordt gemeten met de 2mMax methode van de FIM. Uw motor mag maximaal 112 dB produceren met een piek tot 114 dB. In 2025 zal dit verder gereduceerd worden naar 111 dB, het volume dat nu al verplicht is in de MXGP.

Oldtimertrainingen Genk

  • donderdag 16 maart Oldtimertraining 1
  • donderdag 23 maart oldtimertraining 2
  • donderdag 30 maart oldtimertraining 3

Foto: Jo Nijs

Uw reacties

More MX Vintage news