Ook in Duitsland geen evenementen tot 31 augustus!

Ook in Duitsland geen evenementen tot 31 augustus!
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Net als hier in België heeft Duitsland beslist om geen massa-evenementen toe te laten tot 31 augustus 2020. Bondskanselier Angela Merkel kondigde gisteren een verlenging aan van de lockdown aan tot en met 3 mei. Er is ook een inreisbeperking voor wie vanuit België of Nederland het land in wil. Zonder dringende redenen kom je er niet in.

In Duitsland waren ze evenwel duidelijker over sportwedstrijden. Die worden evengoed als een massa-evenement beschouwd waardoor heel wat motorcrosswedstrijden weg dreigen te vallen. De MXGP van Teutschenthal zou oorspronkelijk op 24 mei doorgaan en werd reeds verschoven naar 9 augustus. Die datum is dus door de nieuwe regelgeving niet meer mogelijk.

Ook de races die ons aanbelangen kunnen niet op hun oorspronkelijke datum worden georganiseerd. We denken dan o.a. aan de geweldige Flutlichtcross die gepland stond op vrijdag 22 mei. Ook de Talkessel Classics op 4 juli in Teutschenthal kan niet georganiseerd worden op die datum. Deze organisaties bekijken momenteel of een andere datum haalbaar is. De Classic Motocross des Nations (CMCdN) in Culitzsch op 19 september zou dan weer wel kunnen plaats vinden indien er geen extra maatregelen komen.

Uw reacties

More MX Vintage news