Ook Vintage race tijdens de 12 uren van la Chinelle

Ook Vintage race tijdens de 12 uren van la Chinelle
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Alle lichten staan nu op groen: er komt een Chinelle deze zomer. Nadat ze het evenement vorig jaar moesten overslaan komen de organisatoren op 7 en 8 augustus terug met een light versie van de beroemde 12 Uren van La Chinelle.

David Rossome’s team heeft nog 3 weken om zijn organisatie op te zetten. Dit jaar gaat het niet om een race van 12 uur maar uitzonderlijk om een race van 6 uur. De start is zondag om 11.00 uur en de finish is om 17.00 uur. Het programma van zaterdag is gewijd aan de Mini-Chinelle (2 uur) en aan de Old-timers race (ook 2 uur).

De inschrijvingen gaan over een paar dagen open. Er zullen maximaal 120 rijders aan de start mogen verschijnen voor een beperkt inschrijfgeld van 150 euro. De organisator Event See heeft geprobeerd de kosten zoveel mogelijk te beperken, daarom zal er geen nachtprogramma zijn (de start van de 12 uur wordt traditioneel gegeven om middernacht op zaterdag) en zal het circuit met de helft worden teruggebracht in vergelijking met voorgaande jaren. De toegang voor het publiek zal beperkt zijn, maar de toegang tot het terrein zal gratis zijn.

Er komt dus een “light” programma voor deze 41ste editie van de Chinelle maar het is een echte uitdaging voor de organisatoren die hard zullen moeten werken om in slechts 3 weken een evenement op poten te zetten dat deel uitmaakt van de monumenten van de Belgische off-road.

De 2 uur van La Chinelle

Een R.M.T. evenement voor oldtimer enduromotoren wordt elk jaar voor de 12 uren race georganiseerd. Het parcours is 3 kilometer lang en volgt de route van de “12 uur”. De races vinden plaats op zaterdag 8 augustus 2020.

VINTAGE race: Eén reeks van 2u voor motorfietsen tot en met model 1982 (gebouwd voor 31/12/1982). Tijdwaarneming van de race op zaterdag van 10:15 tot 12:15.

EVO race : Een reeks van 2u voor motoren van model 1983 tot 1989.

Timing van de race op zaterdag van 17u tot 19u. Alle info en de mogelijkheid om in te schrijven vinden jullie op https://lachinelle.be/presentation/2h-historique

Uw reacties

More MX Vintage news