Openingsweekend circuit Amigny-Rouy: Zo kan je ginder gaan trainen

Openingsweekend circuit Amigny-Rouy: Zo kan je ginder gaan trainen
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Serge Put en Chantal Beutels van MX477 hebben recent een motorcrosscircuit overgenomen in het noorden van Frankrijk en plannen nu vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 november een openingsweekend. Er zullen drie dagen vrije trainingen worden voorzien. Wij gidsen je door de formaliteiten als je wil rijden op de omloop van Amigny-Rouy.

Trainen op het circuit kan met een geldige vergunning van elke motorsportbond in Vlaanderen en Wallonië. Ook de KNMV-trainingslicentie is er geldig. Heb je geen wedstrijdvergunning dan kan je ter plaatse een UFOLEP-vergunning afsluiten. Dan kan je een jaar lang trainen op alle met UFOLEP verbonden circuits in Frankrijk voor maar 80 euro. Deze vergunning kan je op het circuit afsluiten maar je moet wel een geldig doktersattest kunnen voorleggen.

 

 

Er mag vrij getraind worden dit aan 15€ voor de grote motoren en 10€ voor de kids tot 12j. Dit dus wel op vertoon van een geldige vergunning ivm de verzekering. Volgens de nieuwe uitbaters gaan ze er een klein feestje van maken met aanwezigheid van enkele GP-piloten en nog wat verrassingen. Op zondag zullen ook de quads en zijspannen de mogelijkheid krijgen om te trainen. Voor hen worden zeker drie reeksen van 20-25 min voorzien. Vooraf aanmelden is een must om een goede planning voor de zijspannen uit te werken.

Amigny Cross ligt op ongeveer 210 km rijden vanuit Brussel. Vanuit Hasselt is het 285 km. Het adres is: Rue de Chauny, 02700 Amigny-Rouy, Frankrijk.

Je kan het circuit Amigny Cross bekijken via deze link.

Uw reacties

More MX Vintage news