Oprichter Alpinestars, Sante Mazzarolo overleden

Oprichter Alpinestars, Sante Mazzarolo overleden
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Alpinestars heeft laten weten dat de oprichter van het bedrijf Sante Mazzarolo vorige vrijdag overleed. Sante was al lang ziek en werd 91. Zijn zoon Gabriele volgde hem in 1995 op als directeur van het bedrijf.

Sante was van origine een ambachtsman gespecialiseerd in lederwaren. In de streek in en om Asolo in noord-Italië werden tot dan vooral kwalitatieve laarzen voor wintersport geproduceerd. Dat was in 1963, toen Alpinestars het levenslicht zag, ook de eerste markt waarop het merk mikte. Al snel legde Sante zich echter toe op producten voor motorcross. De nieuwe sport-specifieke Alpinestars laarzen ontketenden een revolutie in de motorsport.

Dankzij Roger De Coster (foto boven) die vijfvoudig wereldkampioen werd, had Alpinestars ook de perfecte ambassadeur om zich op de kaart te zetten. Na de eerste wereldtitel van De Coster voor het merk in 1971 zouden er nog heel veel volgen. Niet alleen in de motorcross maar ook in de wegrace, Superbike, enduro, mountainbike en de autosport.

Onder impuls van zoon Gabriele groeide Alpinestars uit tot een lifestylemerk dat functionaliteit en stijl belichaamt. Naast Gabriele laat Sante twee dochters na. In totaal stelt het Italiaanse merk tegenwoordig bijna 500 mensen te werk.

Foto’s: Alpinestars

Uw reacties

More MX Vintage news