Patrick Schurmans wint in Sint-Huibrechts-Lille

Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

De derde wedstrijd voor het Belgisch kampioenschap oldtimercross was er eentje met pittige duels. Het was genieten op de erg mooi verzorgde organisatie van het Everts MX Team en JSRacing. De eerste keer oldtimercross in Sint-Huibrechts-Lille was er boenk op. Proficiat!

Pittige duels dus en vooral in de 125cc klasse komt dit telkens weer tot uiting. De drie tenoren zijn daar Scott Geboers, Werner Geurts en Patrick Schurmans. Na zijn motorpech in Lummen kon Honda-rijder Schurmans nu wel scoren. Hij won zijn leeftijdsklasse met een tweede plaats en een reekszege. Hij moest daarvoor wel in duel gaan met OVI-piloot Werner Geurts.

Geurts won de eerste reeks voor Schurmans en Geboers die af moest rekenen met schakelproblemen. Het duel ging overminderd verder in reeks twee die werd getekend door een iet of wat glibberig circuit door een plensbui. Toen Geurts de leiderspositie wou aanvallen dook hij even naast de motor en finishte na Geboers op een derde plaats. Werner Geurts was op deze manier wel zeker van de eindzege in zijn leeftijdscategorie.

In diezelfde 125cc categorie dook er voor het eerst een watergekoelde machine op. Die zijn voortaan toegelaten indien ze uitgerust zijn met een schijfrem vooraan, een trommelrem achteraan, een monovering en vorkpoten van maximum 43 mm. Zeker weten dat we in de komende races nog meer machines mogen verwelkomen zodat deze categorie “alive and kicking” blijft.

Later krijgen jullie van ons nog een industriële hoeveelheid foto’s te zien van alle reeksen. De volgende wedstrijd voor het BK oldtimercross is op zaterdag 21 mei op de Horensbergdam te Genk. Vergeet ook niet dat er nu donderdag 12 mei door AMC Genk nog een extra oldtimertraining wordt georganiseerd op dat zelfde circuit.