Preston Petty is niet meer

Preston Petty is niet meer
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

De oprichter van Preston Petty Products is niet meer. Hij was een bekende off-road en motorcross rijder uit de jaren zestig, die een bedrijf oprichtte dat plastic spatborden voor off-road motorfietsen populair maakte. Hij is zaterdag in Texas overleden.

Petty was een van de eerste rijders in het land die met Honda motorfietsen reed. Hij reed ook voor Amerika in drie International Six-Day Trials (ISDT – nu bekend als ISDE) en was een van de vroege voorstanders om motorcross in Europese stijl naar Amerika te brengen. Petty was misschien wel het meest bekend om zijn bedrijf in aftermarket plastic motorfietsonderdelen, Preston Petty Plastics.

Zijn innovatieve spatborden veranderden de opvatting van die tijd dat plastic minderwaardig was als het aankwam op off-road motoren. Petty’s spatborden werden de standaard in de jaren 1970 en bijna alle serieuze motorcrossers verruilden hun standaard spatborden voor die van Petty. Hij verscheen al die jaren op de races in zijn typische blauwe overall . In 1999 werd hij opgenomen in de Motorcycle Hall of Fame. Hij werd 80 jaar.

Foto: MSD Photography en archief MXV

Uw reacties

More MX Vintage news