Resultaten en foto’s BOTC oldtimercross te Dessel!

Resultaten en foto’s BOTC oldtimercross te Dessel!
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

De oldtimercrossers zijn al wat jaren te gast in Dessel maar deze keer hadden ze daar toch een tandje bijgestoken. De omloop werd de dagen voordien met een flinke plas water overgoten gezien de grote droogte die er momenteel heerst.

Dat op zich was al een kunststukje was het niet dat Sven Breugelmans een prachtige omloop had uitgetekend in het Kempense zand. De lay-out was echt uitdagend en zoveel meer dan maar wat rondjes draaien tussen de linten. Een dikke proficiat aan Sven, de Desselse Crossvrienden, MC BeTeMo en JMS, want dat was echt op GP-niveau. Ambiance was er bovendien genoeg door het prachtige weer maar vooral doordat de match tussen de Belgen en Brazilië op vrijdagavond te volgen was in de feesttent. Dat de Belgen een uitzonderlijke prestatie leverden maakte het feest alleen maar groter. Het uurschema van de wedstrijd blijft echter een heikel punt, die verdiend wat extra aandacht in de toekomst.

De wedstrijd dan, die was om duimen en vingers af te likken. De reeksen waren bloedstollend bij de oldtimers. Er waren nogal wat valpartijen, echter zonder veel erg. Ons eigen team OVI/MXvintage had het niet onder de markt. In de zwaar bevochten 50cc klasse viel Danny Hermans net naast het podium en moest net voor de finishvlag afrekenen met een afgelopen ketting op de razendsnelle Fantic Caballero. De Diepenbeekse BSA-beul Marco Martens kreeg pittige concurrentie in de reeks pré 72 maar stond toch fier te blinken op het derde podiumtrapje. De volledige uitslag van de 8ste wedstrijd voor het Belgisch kampioenschap kan je nalezen via Mylaps Speedhive. Uiteraard konden er ook punten worden verdiend voor Eddy’s oldtimer Trophy, die tussenstanden lees je later deze week op onze site. We konden weinig foto’s bemachtigen deze keer. Die we hebben vind je hieronder. Mochten er nog extra foto’s opduiken dan krijg je die vooralsnog te zien op de site.

Volgende week wordt een druk crossweekend voor de oldimers. Er is op zaterdag 14 juli alweer de volgende BK wedstrijd in Retie en op zondag 15 juli zijn heel wat oldtimers te gast in Hasselt voor twee oldtimerreeksen. En in verband met deze cross in Hasselt moeten we nog het volgende vermelden: Zoals eerder aangegeven dienen piloten met een JMS/VLM vergunning een afvaardiging te vragen op de cross te Retie de dag voordien. Dit geldt nu ook voor de vergunningshouders van VMCF. Ook zij dienen zich aan te melden aan de inschrijvingstafel te Retie voor hun afvaardiging. Piloten zonder licentie kunnen in Hasselt rijden met een dagvergunning. Later deze week lees je alle details over de BMB-cross te Hasselt hier op MXvintage.

Uw reacties

More MX Vintage news