Resultaten en foto’s BOTC5 oldtimercross Moresnet!

Resultaten en foto’s BOTC5 oldtimercross Moresnet!
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

In een zonovergoten en schilderachtig Moresnet werd gisteren de vijfde proef voor het Belgisch kampioenschap oldtimercross gereden. De harde ondergrond doet meteen andere piloten op het podium verschijnen want het circuit “Schimper” is niks voor zandhazen.

De omloop lag er beenhard bij en door het droge weer van de afgelopen weken moest de brandweer tussendoor wat water sproeien. Zo kan het stof tot een minimum beperkt worden. Prima gedaan van de organisatie die liep in samenwerking met de Vlaamse Motorcross Federatie VMCF.

Team OVI/MXvintage

Voor ons eigen Team OVI/MXvintage liep het niet slecht met twee podiumplaatsen maar het was op het randje. Pré 72 rijder Marco Martens werd onwel in de eerste reeks maar werd in de eindstand toch nog knap tweede. In de klasse pré 80 50cc kreeg Danny Hermans op de Titanium Fantic af te rekenen met losgekomen bouten her en der maar enkele noodreparaties zorgden voor een plekje op de tweede podiumtrap. Hij scoorde evenveel punten als de wederoptredende Hugo Geboers. Patrick Verreckt werd zesde in de klasse 4T Open. Jos Mewissen werd in dezelfde klasse 14de.

De volledige uitslagen kan je nakijken op Mylaps Speedhive. Fotograaf Christoff Deyaert had er deze keer extra zin in en schoot 1854 (!) foto’s van de oldtimers. Die kan je bekijken via onderstaande linkjes.

Hieronder vind je de foto’s van het podium van deze wedstrijd van het BK oldtimercross. Uiteraard krijgen jullie ook de tussenstanden van dit populaire kampioenschap te zien op deze site samen met die van het VMCF Regelmatigheidscriterium. De zesde wedstrijd voor het BK oldtimercross vindt plaats in Genk op zaterdag 9 juni 2018.

Uw reacties

More MX Vintage news