Resultaten en foto’s oldtimerreeksen te Hasselt!

Resultaten en foto’s oldtimerreeksen te Hasselt!
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Organisator Kristof Santermans van MC Santi had voor het eerst de oldtimers uitgenodigd op zijn jaarlijkse cross aan de Runksterkiezel. Met 55 inschrijvingen  en twee starthekken vol mocht dit experiment al meteen een groot succes genoemd worden.

Zoals we dat in Hasselt gewoon zijn was de omloop netjes geprepareerd en voor de gelegenheid oldtimervriendelijk gemaakt. Er waren twee aparte reeksen voorzien, eentje met de klasse pré 72, pré 77 en 50/125cc samen in reeks 1 en de Twinshocks en pré 95 in reeks 2. Ook in Hasselt was het bloedheet en de drank vloeide dan ook rijkelijk in de feesttent en in het rennerspark.

De wedstrijd dan: die was ongemeen spannend in de diverse categorieën. Ook ons eigen team OVI/MXvintage was voltallig aanwezig in Hasselt. Voor hen was het een dag met vreugde en ook wat drama. Vreugde om het feit dat onze BSA-beul Marco Martens de wedstrijd won in de klasse pré 72 en omdat het podium in de 4T Open-klasse volledig bezet werd door het OVI-team. Winnaar werd Patrick Verreckt voor Noël Jacobs en Jos Mewissen. Danny Hermans die in de tijdtrainingen al wat moois liet zien zorgde voor dramatiek. Nadat hij in de training heel wat zwaardere motoren het nakijken gaf op een 50cctje crashte hij zwaar in de start van de eerste reeks. Hij moest aan de kant met twee breuken aan de rechter elleboog. Dit is de top drie van elke oldtimercategorie:

50/125cc   pré 80

 1. Werner GEURTS
 2. Patrick SCHURMANS
 3. Danny FEYAERTS

Pré 72

 1. Marco MARTENS
 2. Freddy APPELEN
 3. Franky VAN EECKE

Pré 77

 1. Albert BERVOETS
 2. Peter CLAES
 3. Jean LIJNEN

4T Open

 1. Patrick VERRECKT
 2. Noel JACOBS
 3. Jos MEWISSEN

Twinshocks

 1. Dirk PARIDAENS
 2. Chris VERLINDEN
 3. Luc MEERSMAN

Pré 95

 1. Wim MEWISSEN
 2. Patrick SOORS
 3. Dimitri DANIELS

De volledige uitslagen kan je raadplegen op Mylaps Speedhive. In Hasselt liepen er nogal wat fotografen rond. Onze huisfotograaf Christoff Deyaert schoot twee albums vol. Die kan je bekijken via link 1 en link 2. Maatjes MX-fotograaf Ludo Vanwiddingen was er ook, zijn album kan je hier bekijken. De oldtimerpiloten vonden het een geweldige ervaring en kijken al uit naar een volgende Hasseltse wedstrijd in 2019.

 

 

Uw reacties

More MX Vintage news