Ron Sun, broer van Chuck overleden!

Ron Sun, broer van Chuck overleden!
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

We ontvingen vandaag het nieuws van over de grote plas dat Ron Sun niet meer onder ons is. Ron is de jongere broer van motorcrosslegende Chuck Sun. Ook Ron was een motorcrosser, weliswaar bedeeld met wat minder talent dan zijn broer maar toch reed hij zich vele malen in de kijker.

Ron overleed ten gevolge van een hart- en nierfalen op dinsdag 21 mei 2019. In 1979 werd Ron Sun motorcrosser als een privérijder en trok naar de wedstrijden met de oude Chevy truck van Chuck om deel te nemen aan de 250cc Nationals. Hij trad toen aan op een Husqvarna machine. Hij scoorde dat jaar een toptien plaats in de Trans-AMA series en trok daardoor de aandacht van Honda USA. Hij zou met Honda deelnemen aan de 125cc Nationals maar kwam op een training ten val op een afdaling en brak zijn scheenbeen.

In 1980 verbaasde hij vriend en vijand door de tweede reeks te winnen van de FIM grand-prix 125cc in Lexington. De GP werd verreden in extreem modderige omstandigheden. De latere wereldkampioen Harry Everts kwam in deze reeks vast te zitten in de modder en raakte niet meer weg. Ron Sun reed ook in de eerste reeks aan de leiding maar viel uit door een motor die water had geslikt.

Ron groeide op in een motorcrossende familie en kreeg de sport met de paplepel ingegoten. In de nadagen van zijn carrière zou Sun veel deelnemen aan veteranenwedstrijden. Ron Sun werd 60 jaar. De redactie wenst de familie erg veel sterkte toe.

 

Uw reacties

More MX Vintage news