Ryan Hughes trok naar de ruïnes van Asti

Ryan Hughes trok naar de ruïnes van Asti
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

In ons land hoef je er niet meer over na te denken: zowat alle motorcrosscircuits zijn verdwenen en komen nooit meer terug. De sport is uit het oog en dus ook uit het hart. Na het stoppen van het trio Smets, Everts en Bervoets raakte de motorcross in een negatieve spiraal om er nooit meer uit te komen. Na België lijken nu ook andere Europese landen ten prooi te vallen aan dezelfde ziekte.

Circuits gaan in groten getale dicht en dat zijn niet van de minste. Oud motorcrosser Ryan Hughes trok een tijdje geleden naar het circuit van Asti in Italië. Het circuit is al enkele jaren geleden dicht gegaan en was één van de mooiste van het land. In de periode dat Hughes reed voor Pamo Honda woonde hij in Asti en was het zijn vaste trainingsomloop. De lokale politiek wijzigde het gebied van recreatiezone naar natuurzone door de invloed en het lobbywerk van lokale natuurverenigingen. De omloop ligt in het noorden van Italië tussen Turijn en Genua en ligt er verwaarloost bij. Ryan deed een korte trackwalk in onderstaande video.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

People always ask me what is your favorite track – here it is Asti Italy but now is closed because of the green people that think they own the world !! #chargelife

Een bericht gedeeld door Ryan Hughes (@rynoglobal) op

Foto: Instagram

Uw reacties

More MX Vintage news