Schrijf je in voor de Team Trofee te Wambeek!

Schrijf je in voor de Team Trofee te Wambeek!
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

De eerste editie van de Team Trofee vorig jaar was een schot in de roos en was het de logica zelve dat er een editie 2018 op poten werd gezet. De wedstrijd zal net als vorig jaar twee aparte nevenreeksen vormen naast de reguliere BOTC-reeksen. De reeksen voor het BK Oldtimers zullen doorgaan zoals voorheen maar daarbuiten komt er een strijd tussen teams met drie piloten per team.

Deze “Team Trofee” zal doorgaan op zaterdag 22 september 2018 na de reguliere oldtimerreeksen. Op deze dag zal dus het normale dagprogramma van het BOTC gereden worden maar er komt er een reeks voor teams bij. Er zijn twee reeksen, eentje voor de teams die meedoen aan de “Team Trofee Classics” en een andere reeks voorbehouden voor de “Team Trofee oldtimer”.

Elk team van drie piloten rijdt één reeks. Er is dus een reeks “Team Trofee Classics” voor rijders van de pré 72, pré 77,  4T Open en pré 80 50cc en 125cc B (+50 jaar). Er dienen drie rijders geselecteerd per team, allen uit een andere reeks.

De tweede reeks is de “Team Trofee Oldtimer” voorbehouden voor rijders uit de categorie 125cc A (-50 jaar), twinshocks en pré 92. Elk team (uit de “Team Trofee Oldtimer”) mag maximum één Masterpiloot opstellen uit de categorie Pré 92 of Twinshocks.

Voorbeeld 1

  1. Eén piloot Master pré 92.
  2. Eén piloot Twinshock A of B.
  3. Eén piloot 125cc A.

Voorbeeld 2

  1. Eén piloot Pré 92 A of B
  2. Eén piloot Master Twinshock
  3. Eén piloot 125cc A.

Voorbeeld 3

  1. Eén piloot Pré 92 A of B
  2. Eén piloot Twinshock A of B
  3. Eén piloot van een andere reeks

De teams moeten vooraf inschrijven bij Leo Thomas en dit voor 10 september 2018. Het inschrijvingsformulier kan je hier downloaden. Vul het document in en geef het af aan Leo op de VMCF-wedstrijden. De prijs is 15€ per team en de inschrijving is pas geldig na betaling. De reeks duurt 15 min. + 1 ronde. Er kunnen maximaal 15 teams per trofee inschrijven. Tijdens deze Oldtimer Team Trofee is er een aandenken voor elke deelnemer. Er is trouwens een beker voorzien voor de drie eerste teams van Team Trofee Classics en ook voor de reeks van Team Trofee Oldtimer.

Voor piloten die niet deelnemen aan het Belgisch kampioenschap oldtimercross is er een aparte training voorzien tijdens de pauze (ongeveer 10 min.). Om 14u is er een voorstelling van de teams die meedoen aan de “Team Trofee Classics” en de “Team Trofee Oldtimer”. Om 14u30 wordt dan de reeks “Classics” gereden en om 15u de reeks “Oldtimer”. Alle inlichtingen betreffende deze extra organisatie in Wambeek krijg je van Leo Thomas op het nummer 0475/90.16.64. (na 19u).

Uw reacties

More MX Vintage news