Team Belgium van Danny Scheers wint Trophée 875 in Orp-Le-Grand

Team Belgium van Danny Scheers wint Trophée 875 in Orp-Le-Grand
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

De uit de as verrezen Trophée 875 was gisteren een voltreffer van formaat. In een nieuw format, maar op dezelfde locatie van destijds, kon je over de koppen lopen daar aan de Kleine Gete. Veel volk en veel piloten is een goede maatstaf om een organisatie te beoordelen. Een andere waardemeter is de mindset van de rijder zelf. Wij spraken met heel wat piloten en die hadden allemaal een smile van oor tot oor. Francis Stempien, Luc Maricq en de hele ploeg van AMC Orp hadden bergen werk verzet om dit tot een goed einde te brengen. Een welgemeende proficiat is hier op zijn plaats.

Het was dus het beresterke team van manager Danny Scheers dat met de zege aan de haal ging in de Trophée 875 EVO. Met Filip Van Dijck, Wim Couwberghs en David Segers in het team was het kijken hoe ze het deden tegen “Team Belgique” met Patrick Caps, Joann Hella en Ludovic Bral. Uiteindelijk won het team van Scheers met een voordeel van 7 punten op het Waalse team. Het Duitse Team MX Classic Racing werd mooi derde. Danny Scheers trekt ook met een Belgisch team naar de Vets MXDN in Farleigh Castle. Dat zal bestaan uit Steve Ramon, Wim Couwberghs, Filip Van Dijck en Laurent Lacasse. De Vets MXdN in Farleigh worden gereden op 10 en 11 september 2022.

 

 

Individueel won David Segers de wedstrijd met een 1-2-1 in de reeksen. Van Dijck finishte als tweede voor Patrick Caps. Filip Van Dijck was ook telkens snel weg en pakte driemaal de kopstart. Moest ie bestaan dan kreeg hij daar een “holeshot award” voor. Later volgen nog de resultaten van de Trophée 875 Vintage en Twinshocks.

Bericht van AMC Orp: “We moeten een correctie van het klassement publiceren na de crash van het computersysteem gisteravond. Wij willen onze excuses aanbieden aan de rijders van ***  team Belgique*** die, voor de ogen van hun fans, niet op de tweede trede van het podium konden klimmen om te genieten van deze prachtige 2e plaats tegenover het Duitse MX Classic team dat uiteindelijk derde werd in tegenstelling tot wat reeds gepubliceerd werd op de verschillende sociale netwerken.

Foto: Danny Hermans en Manu Jacques

Uw reacties

More MX Vintage news