Techniek het juiste onderhoud van uw crossbril

Techniek het juiste onderhoud van uw crossbril
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Motorcrossers moeten hun zicht helder houden doormiddel van een crossbril. De bril beschermt u tegen zand en stenen en houd het zweet weg uit uw ogen. Crossbrillen moeten na elke race worden gereinigd maar dat doe je best volgens de regels van de kunst.

Een moderne lens is erg krasbestendig maar verkeerd reinigen kan soms meer krassen veroorzaken dan de race zelf. Een aantal fabrikanten zoals Oakley en Scott hebben een antifog of antidamplaag aan de binnenzijde van de lens. Deze is erg gevoelig voor producten zoals ruitenreiniger. Gebruik gewoon een mild sopje van een afwasmiddel of gewoon lauw water. Zorg altijd dat er niet geveegd wordt op de lens maar dep de lens droog met een microvezeldoek.

Vervang een lens vol krassen en inspecteer ook het frame op breuken. Een bril moet hoe dan ook om de drie jaar vervangen worden om de veiligheid en een goede werking te kunnen garanderen. In de video zie je een Oakley Airbrake die gereinigd wordt en specifiek voor dit type zie je ook het los maken van de lens en andere vervangbare onderdelen.

Uw reacties

More MX Vintage news