Techtime: Verweerde aluminium weer laten glanzen!

Techtime: Verweerde aluminium weer laten glanzen!
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

In deze aflevering van Techtime laten we zien hoe je oude aluminium onderdelen van je motor weer kan laten schitteren. Bij vele restauratieprojecten is dit een werkje waarvoor wat tijd moet worden uitgetrokken maar bij een juiste werkwijze is het resultaat wel indrukwekkend. Het proces is er eentje van vele stappen en je hebt ook enkele speciale materialen nodig.

Oude aluminium onderdelen kunnen na jaren van dienst of slechte bewaring een verweerd uiterlijk hebben. Soms is het oppervlak behandeld met een vernislaag en heeft die de tand des tijds niet doorstaan. In onderstaande video leer je welke basisbenodigdheden je nodig hebt en welke stappen je dient te doorlopen om tot een goed resultaat te komen. Hoogglans verkrijg je een aantal stappen te schuren van grof naar fijn en daarna enkele stappen te polieren tot er hoogglans ontstaat op het onderdeel.

Al de gebruikte materialen zijn in ons land perfect verkrijgbaar. Je doet best een stofmasker aan want het inademen van aluminiumoxide is niet gezond. Het is geen moeilijk werkje, je hebt alleen wat handigheid en veel geduld nodig. Veel succes.

Uw reacties

More MX Vintage news