Terugblik Vintage MX NK Delfzijl en vooruitblik NK ST-Isidorushoeve

Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Foto: vmcn.mx

Zaterdag 25 maart was het dan eindelijk zover, het eerste NK voor het vintage MX seizoen. Maar liefst 149 waren naar het hoge Noorden getogen om in Delfzijl hun eerste NK te betwisten. Het circuit in Delfzijl staat bekend als uitdagend en niet te zwaar , maar zwaar was het toch wel, aangezien er een zeer plaatselijke bak regen neergeplensd was de dag ervoor.

Diepe sporen dus voor de arme klassieke crossmotoren. Knap dat vooral de classic 50 cc weer voor een vol starthek zorgde met 37 deelnemers! In de eerste manche was het Richard van Drooge die met een voorsprong van maar liefst 25 seconden de winst pakte voor Johan Kistemaker en Rob Teunissen. De laatste had het moeilijk in een diepe moddergeul, wat hem de nodige seconden kostte. Wellicht was hij extra gemotiveerd, want Teunissen won de 2e manche glansrijk voor Geert Breemer en Richard van Drooge.

De classics 60-/60+ waren samen goed voor 17 startplekken  en het was natuurlijk Peter vd Nieuwenhof die minste moeite had met de zware sporen. In de 60+ klasse was het Rob “Pantertools” Vernet die tweede werd voor de van Maico op CZ overgestapte Jakob Homan. Bij de 60 minners won Jan Schapendonk glansrijk voor Jeff Lanting en Rene Hekkelman, en in de tweede manche was het niet anders….

De oude garde bij de 50+ twinshock had het moeilijk in Delfzijl, zij kregen concurrentie van Rudi Takman en de dit jaar 50 plusser Hendrik Hartlief. Met groot gemak won Takman beide manches, terwijl Hartlief en regerend kampioen Johan Pieper beiden een keer 2 en 3 werden. Rappe Belg Michel Paulussen  weet niet te kiezen tussen 2- en 4 takt en kwam niet verder dan plaats 8 algemeen. De familie Takman lijkt wel een heus classic-fabrieksteam te hebben met Pa en 3 crossende kinderen, met daarnaast de nodige reserve Suzuki’s.

Bij de 50- twinshock was het 2 x Dave Xofleer die in prachtige stijl zijn Maico rondstuurde en zo de overwinning pakte. Knap van Jurgen Schreurs , die op zijn CZ uit 79? Beide manches 2e werd voor Yamaha viertaktbeul Nico Groot. Veel werd verwacht van Danny Seels, maar hij wist niet te scoren.

Veel werd verwacht van de nieuwe 40+ klasse bij de pre95, maar dat viel nog tegen in Delfzijl, met slechts 10 rijders in de punten en het was ook hier een dubbelslag voor Rudi Takman voor Christiaan van Voorst en Wim Hendriks.

Klapstuk van de dag is altijd de pre 95 klasse en ook nu was er weer felle strijd om plaats 2 t/m 6. Uiteidelijk werd Robin Termeer 2e voor voorzitter Bart van Dulmen, die daar trouwens alles voor moest geven. Baas boven baas was ook nu weer Jeffrey Buitenhuis op zijn 250 Kawasaki.

Het eerste NK zit erop en veel rijders zullen uitkijken naar het 2e NK op het prachtige circuit van St Isidorushoeve. De laatste revisies worden afgerond aan mens en machine, de testbanken en tuners hebben hun werk gedaan, er is geen weg meer terug: GAAN.  Vooral gezien de weersvooruitzichten is de verwachting dat het bomvolle starthekken  zullen worden. Zondag 8 April zal het eerste starthek vallen om 11.25 op circuit ‘t Kotterbos.

Uw reacties

More MX Vintage news