Travis Pastrana in de sporen van Evel Knievel!

Travis Pastrana in de sporen van Evel Knievel!
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Beide Amerikanen voorstellen aan motorliefhebbers heeft geen zin. De waaghalzen zijn wijd bekend door hun stunts. Pastrana is als motorcrosser door gegroeid naar een ongelooflijke stuntrijder op een crossmotor.

Evel Knievel was destijds de strafste van allemaal door nooit geziene sprongen te maken met een motorfiets die daar nauwelijks geschikt voor was. Hij was het die in Las Vegas over Caesar’s Fountain sprong. Hij raakte over de bekende fontein maar viel en lag een maand in coma. Knievel overleed in 2007 op 69-jarige leeftijd aan een terminale longziekte waartegen hij na drie jaar de strijd moest opgeven. Lees alles over de waaghals op Wikipedia.

Nu zondag 8 juli herhaalt de geschiedenis zich want Travis Pastrana wil drie stunts die Evel Knievel destijds deed overdoen en zelfs nog wat verbeteren. De moderne versie van Evel Knievel kan al heel wat adelbrieven voorleggen. In 2006 deed hij onder andere als allereerste motorrijder een dubbele back flip. Welke stunts wil Pastrana zondag overdoen?

  1. Car Jump Bij de eerste stunt zal hij over 52 naast elkaar gezette auto’s springen met een Indian Scout FTR750. Hij kiest voor deze motor omdat dit model dicht aanleunt met de Harley van Evel Knievel in de jaren zestig.
  2. Bus Jump Hier moet hij over 16 naast elkaar geparkeerde Greyhound bussen. Bij deze sprong moet hij meer snelheid ontwikkelen door de hoogte van de bussen.
  3. Fountain Jump Dit is de laatste sprong in een drie uren durend evenement maar het is meteen ook de moeilijkste. De locatie op de Strip aan Caesar’s Palace is in de jaren na de beroemde sprong van Knievel geëxpandeerd waardoor Travis Pastrana minder plaats heeft voor de sprong heeft over de fontein. Hij zal zowat de helft minder plaats hebben en zal de sprong daardoor in de omgekeerde richting doen.

De drie sprongen worden live uitgezonden op History Channel. Als we goed geïnformeerd zijn zit deze zender in betalende TV-pakketten bij Telenet en Proximus. Kan je niet live kijken dan zullen enkele dagen later de sprongen zeker te zien zijn op YouTube en plaatsen we de video op onze site.

Hieronder kan je nog eens kijken naar de eerste double back flip van Pastrana en de angstwekkende sprong van Evel Knievel over Caesar’s Fountain.

 

 

Uw reacties

More MX Vintage news