Trip naar de USA?: Doe het Barber Motorsports museum!

Trip naar de USA?: Doe het Barber Motorsports museum!
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Steeds meer motorsportfreaks reizen naar de Verenigde Staten om er wedstrijden bij te wonen in combinatie met vakantie. De wedstrijden van het wereldkampioenschap Supercross en de Nationals zijn ideaal om te combineren met andere uitstapjes zoals een motorsportmuseum. In de staat Alabama ligt het Barber Motorsports Museum en die is er voor iedereen die wat met motoren heeft. En Barber heeft er veel, heel veel!

Het museum is er eentje waar veel te beleven valt. Het ademt hoe dan ook motorsport uit en daar kan je niet naast kijken want naast het museum ligt er ook een circuit en is er een Porsche driving School. Binnenin staan er race-auto’s en een pak motoren van allerlei slag. In de jaren ’60 was oprichter George Barber een verwoed autocoureur. Hij reed met Porsche vele wedstrijden en die ervaring lag aan de basis om in 1988 te starten met het restaureren van klassieke auto’s en het aanleggen van een verzameling.

Omdat er al veel automuseums waren liet Barber zich adviseren door zijn vriend Dave Hooper om voor een motorfietsmuseum te gaan. Dat was de perfecte zet want meteen na de opening liep het flink storm. Het begin van een grote collectie motorfietsen werd gemaakt met enkele Honda V-Fours. De opening van het Barber Motorsport Museum was in 1995 en het liep meteen lekker voor George Barber. Eigenlijk is het een levend museum want u kan de restauratiewerken live bekijken.

In 1997 mocht Barber zelfs 21 motorfietsen ter beschikking stellen voor de tentoonstelling “The Art of the Motorcycle” in de Guggenheim museums van New York, Chicago en het Spaanse Bilbao. In 2003 werd er naast het museum een circuit gebouwd. Dat is de locatie die gebruikt wordt voor de introductie van nieuwe automodellen en het verfilmen van commercials.

Momenteel staan er 1400 motoren opgesteld in het museum. Zo is dit museum nu officieel in het bezit van de grootste motorfietscollectie ter wereld. Ze overspannen een tijdsvak van ongeveer honderd jaar. Ook te zien in het Barber Motorsports museum: een uitgebreide collectie wagens van het Britse merk Lotus.

Waar moet u zijn? Het museum ligt in het midden van de staat Alabama in Birmingham. Dit is het adres: 6030 Barber Motorsports Parkway, Birmingham, Alabama USA 35094. Wilt u naar Amerika en motorcrosswedstrijden combineren met vakantie? Of wil je gewoon naar ginder tout court? Raadpleeg dan even deze website van Amerika specialist Patrick van den Berg.

Tekst: Danny Hermans

Foto’s: Barbers Motorsports Museum

Uw reacties

More MX Vintage news