Uurschema BOTC oldtimercross Genk

Uurschema BOTC oldtimercross Genk
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Dit weekend is het de beurt aan de Horensbergdam in Genk om de oldtimercrossers te ontvangen. De wedstrijd wordt gereden op zaterdag 21 mei en is de vierde race voor het Belgisch kampioenschap.

Voor de rijders is het wellicht een erg vertrouwd circuit door de voorbije vier oldtimertrainingen. Deze oldtimercross is een wedstrijd die onder de vleugels van de Tits MX Team, VLM en AMC Genk wordt gereden. U kan op vrijdag inschrijven in de tent van 18u30 tot 20u en op zaterdag van 7u tot 9u. De prijsuitreiking is in de feesttent omstreeks 18u30.

Ten opzichte van de vorige drie wedstrijden komt er een kleine wijziging in het trainingsschema. Voortaan zullen ook de Pre 73 -60 rijders samen trainen met de 125cc, de Pré 65 Open en de Pré 73 +60. Voor de 125cc categorie is er vanaf de wedstrijd in Sint-Huibrechts-Lille beslist om ook jongere motoren toe te laten.

Voortaan zijn dus motoren toegelaten met waterkoeling, monovering en een schijfrem vooraan. De vorkpoten mogen maximaal 43 mm dik zijn en een trommelrem achteraan is verplicht. Uiteraard moeten de machines origineel zijn, ombouwprojecten worden niet toegelaten. 2022 is een testjaar!!! Dat betekent dat na de laatste wedstrijd wordt beslist of deze beslissing wordt verder gezet of afgevoerd.

De afdrukbare timing kan je hier downloaden. Hou er rekening mee dat een uurschema op de dag zelf nog kan wijzigen. Het GPS-adres is: Damstraat 5, 3600 Genk.

Belangrijke info

Denk er aub aan dat onder elke motor een milieumat moet liggen. Er mag onder geen enkele voorwaarde gereden worden in het rennerspark. En gelieve ook nog extra aandacht te schenken aan het afval. Ofwel neem je dat mee naar huis ofwel deponeer je dat in de daarvoor voorziene afvalbakken. We hebben al meerdere keren moeten vaststellen dat er afval achter blijft na de wedstrijden. Zo vonden we eerder dit jaar versleten handschoenen op de grond, en vonden we een stapel versleten banden waar plots niemand eigenaar van was.

Hierop zal nauwlettend op toegezien worden en u zal er op aangesproken worden. Motorcross is een geweldige sport maar hou er rekening mee dat er ook mensen zijn die deze sport zo snel mogelijk willen zien verdwijnen. Zij zullen al deze foutjes gebruiken. Geef hen die kans niet en laat het rennerspark kraaknet achter. Het getuigt ook van respect naar iedereen die de op de één of andere manier betrokken is bij de organisatie. In de meeste gevallen zijn dat vrijwilligers die al dat werk verzetten uit liefde voor de sport.

Uw reacties

More MX Vintage news