Vergunning van Honda Park wordt ingetrokken!

Vergunning van Honda Park wordt ingetrokken!
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

De Raad Van State heeft de vergunning van het motorcrosscircuit in Olmen ingetrokken. Drie jaar lang was er discussie over de geluidsnorm maar nu is er uiteindelijk deze vreselijke beslissing.

Vreselijk omdat deze beslissing een precedent schept voor de andere (schaarse) circuits in Vlaanderen. Het blijkt nu dat de Raad Van State beslist heeft dat het circuit moet voldoen aan een andere norm: het ‘decreet algemeen milieubeleid’. De Vlarem wetgeving zegt nochtans dat de motorsportinrichtingen niet moeten voldoen aan de algemene geluidsnorm.

Honda Park in Olmen werkte al jaren aan de dingen die de motorsport in een slecht daglicht stelden zoals veiligheid en geluid. Gezien de beslissing van de Raad Van State zal Zuhal Demir niet anders kunnen dan het advies te volgen. Wat het directe gevolg is voor Honda Park en onze schaarse circuits elders in Vlaanderen is niet bekend. Kan er in Olmen weer gereden worden met (veel) minder geluid of valt het doek definitief?

Andermaal wordt het bang afwachten wat de onrechtstreekse gevolgen zijn van deze beslissing. Feit is dat de Vlaamse motorcrossers al jaren in de hoek zitten waar de klappen vallen.

Uw reacties

More MX Vintage news