VIDEO: CCM scoort met hun Spitfire

VIDEO: CCM scoort met hun Spitfire
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

De offroadspecialist van weleer heeft zichzelf omgevormd tot een succesvol fabrikant van wegmotoren. Het bedrijf uit Bolton werd opgericht door wijlen Alan Clews toen BSA de boeken dicht deed. Hij kocht een grote hoeveelheid onderdelen op van het ter ziele gegane merk uit Birmingham en ging ermee aan de slag. Het resultaat van zijn noeste arbeid vindt je nu nog terug op vintage motorcrossraces wereldwijd.

Tegenwoordig maakt het bedrijf handgemaakte machines voor op de weg maar dan met heel wat off-road DNA onder de tank. In 2017 kwamen ze met een prachtige machine op de markt met de gevleugelde naam ‘Spitfire’. In onderstaande video zie je een stukje geschiedenis van CCM en hun ommezwaai naar de productie van baanmotoren. U ziet ook de recordsprong van stuntman Eddie Kidd met een CCM. De sprong lukt aardig maar in de uitloopstrook maait hij zijn eigen familie omver. Zijn vader liep hierbij twee gebroken benen op.

Verder zie je een korte test van deze schoonheid. De Spitfire is een succesverhaal van het merk. De eigenzinnige maar erg gesmaakte creatie straalt minimalisme uit met een overduidelijk Brits accent. Het geheel is bovendien overgoten met een vette vintagelook. En u herkent ongetwijfeld het motorblok dat uit de rekken komt van Husqvarna. In de periode voor de overname door KTM lag deze krachtbron in de TE630.

Uw reacties

More MX Vintage news