Video: Danny LaPorte over zijn carrière!

Video: Danny LaPorte over zijn carrière!
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

De Amerikaanse motorcrosser Danny LaPorte is een straffe kerel. Hij was een alleskunner en won ook races in andere disciplines dan de motorcross. LaPorte was al midden de jaren ’60 actief in de motorsport. In 1976 kreeg hij een zitje in het fabrieksteam van Suzuki. 

Hij was in 1979 outstanding en won het AMA outdoor-kampioenschap. Twee jaar later was hij lid van het Amerikaans team voor de Motocross des Nations. Het viertal kwam in Lommel de vloer aanvegen met de Europeanen. Het was de eerste overwinning van team USA en ook de eerste onder leiding van manager Roger De Coster. In 1982 stapte hij over naar het wereldkampioenschap 250cc en werd meteen wereldkampioen door Georges Jobé te kloppen.

De veelzijdigheid van Danny LaPorte kwam pas echt tot uiting toen hij drie maal de woestijnrace Baja 1000 won. In 1991 won hij ook nog de Pharao Rally in Egypte. Een jaar later won hij een etappe in de Dakar Rally en werd tweede in de eindstand na zijn ploegmakker Stephane Peterhansel. In de video verteld LaPorte honderduit over zijn loopbaan op twee wielen. Ook nu nog zit hij regelmatig op de motor want een ritje op een enduromachine slaat hij zelden af.

Uw reacties

More MX Vintage news