VIDEO: Eddy Nuyts wint Veronica strandrace in Scheveningen.

VIDEO: Eddy Nuyts wint Veronica strandrace in Scheveningen.
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Wie herinnert zich niet de slogan: “Veronica komt naar je toe deze zomer”. De populaire omroep was in de jaren ’80 overal en dus ook op het strand van Scheveningen. Samen met de omroep organiseerde Bob de Jong de spectaculaire “Veronica strandrace” die voor het eerst werd gereden in 1981.

In 1991 was het voor het laatst dat de motoren op het strand van Scheveningen brulden want nadien waren er geen organisaties meer tot in 2006. Toen werd de “Red Bull Knock Out” in het leven geroepen. Maar wij focussen ons even op de strandrace van toen. Op de winnaarslijst staan echt wel grote namen zoals Eric Geboers die won in 1986 en 1987. In 1982 won Jacky Martens de wedstrijd en een jaar nadien was het zandspecialist Kees van der Ven die kon winnen. De laatste race in ’91 werd gewonnen door John van den Berk.

Eddy Nuyts en Perry van Geloven

En weet je wie toen als winnaar werd afgevlagd bij de zijspannen? Dat was niemand minder dan meervoudig Belgisch kampioen Oldtimercross Eddy Nuyts die een combinatie vormde met Perry van Geloven. Nuyts en van Geloven hadden zich goed voorbereid op de race en een erg sterke motor in het span gemonteerd. Hun topsnelheid  en trekkracht werden vooraf goed afgemeten waardoor ze beide manches konden winnen in Scheveningen. De derde stek in de eindstand was trouwens ook voor de Belgen met de combinatie Gunther Goovaerts/Paridaens. U ziet de twee reeksen zijspannen vanaf minuut 54 en 2u24”.

Uw reacties

More MX Vintage news