VIDEO: Georges Jobé wint de GP 250cc in Borgloon

VIDEO: Georges Jobé wint de GP 250cc in Borgloon
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

We kunnen het ons nog nauwelijks voorstellen hoe enkele decennia geleden ons Belgenland bezaait lag met wondermooie circuits. Eentje die tot de verbeelding sprak was het Stadsbroek in Borgloon. 

In 1982 werd er de GP in de klasse 250cc gereden. Voor de wereldtitel ging het dat jaar tussen Georges Jobé en Danny LaPorte. De Waal uit Retinne won de eerste reeks voor een fel aandringende LaPorte. Dit was het commentaar van Jobé na de eerste reeks: “Ik wist dat Laporte sterk was. Maar zo sterk had ik hem niet verwacht. Hij heeft me behoorlijk nerveus gemaakt met die stormvloed van aanvallen. Ik heb me nog nooit eerder zo fel moeten concentreren om niet de minste rijfout te maken. Ik zie het evenwel toch zitten voor straks.

Uw reacties

More MX Vintage news