Video: Gerrit Wolsink in Andere Tijden Sport!

Video: Gerrit Wolsink in Andere Tijden Sport!
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Heb je gisteren de uitzending over “Gerrit Wolsink, Oerend hard” in Andere Tijden Sport gemist? Geen nood, je kan de uitzending ook hier bekijken. NPO1 zond gisteren de aangekondigde aflevering over – de Vliegende Tandarts – uit. Je ziet er unieke beelden over het wereldkampioenschap 500cc van 1976.

Door een complot, denkt Motorcrosser Gerrit Wolsink, werd hij net geen wereldkampioen in de Grand Prix 500cc van 1976. De eerste Nederlandse wereldkampioen was Jeffrey Herlings. Wolsink won in de Verenigde Staten wel vijf keer de Grand Prix. Hij staat model voor de superhit Oerend Hard van Normaal én voor de spraakmakende film Spetters van Paul Verhoeven.

Uiteraard gaat het ook over de memorabele GP van Luxemburg. Op het circuit “An der Wark” in Ettelbruck moest Wolsink beide reeksen winnen om wereldkampioen te worden. Dat zou echter niet lukken, twee Belgen staken daar volgens Wolsink een stokje voor. De uitzending is samengesteld uit unieke beelden uit o.a. het archief van de VRT en de NOS. U kan de volledige aflevering van “Gerrit Wolsink, Oerend hard” bekijken via deze link.

Foto: De Gelderlander

 

Uw reacties

More MX Vintage news