VIDEO: Het topjaar van Marcus Hansson

VIDEO: Het topjaar van Marcus Hansson
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

We keren terug naar 1994. Er beweegt wat in de mondiale motorcross want hier en daar duiken weer viertakten op na een 20 jaar durende heerschappij van tweetaktmotoren. Jacky Martens werd in 1993 wereldkampioen op een viertakt Husky en dat was de start voor een revolutie die zijn apotheose kende rond de eeuwwisseling.

Als regerend wereldkampioen kende Martens een matige start van het seizoen 1994. De opener in Payerne was niet geweldig met een vierde plaats in reeks één en een nulscore in de herneming. Ook de latere wereldkampioen Marcus Hansson kende geen geweldig start. In Sittendorf weet Joël Smets de twee reeksen te winnen en in Ballykelly, Ierland wint Hansson de GP met een eerste en een tweede plaats.

Op 14 mei trekt de GP-karavaan naar het Britse Hawkstone Park voor de vierde GP van het seizoen. Daar is de Limburger in goeden doen en moet andermaal strijden tegen zijn landgenoot Joël Smets en de Zweed Marcus Hansson. In de video rijden nog twee andere Belgen zich in de kijker. Het zijn Ronny Weustenraedt en Johan Boonen. Tijdens de resterende GP’s blijft het altijd tussen dezelfde drie gaan voor de wereldtitel. Het is ook een gevecht tussen de twee viertakten van Smets (Vertemati) en Martens (Husqvarna) en de tweetakt Honda van de Zweed.

 

Foto: Dirk Mertens

Uw reacties

More MX Vintage news