VIDEO: Stefan en Liam Everts op het podium in Arco di Trento

VIDEO: Stefan en Liam Everts op het podium in Arco di Trento
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Haast dag op dag 32 jaar geleden mocht Stefan Everts voor het eerst op het podium klimmen in het WK 125cc. Het was tijdens de opener in Arco di Trento dat de latere wereldkampioen liet zien uit welk hout hij gesneden is. En hoe straf is het wel dat vorige week zoonlief Liam identiek hetzelfde doet op dezelfde locatie. Liam Everts werd tweede op het geweldige circuit in Pietramurata.

In de aanloop van de eerste GP 125cc van 1991 was Stefen Everts met veel vertrouwen afgereisd naar het noorden van Italië. In de winter had hij een aantal supercrossen gereden en was klaar voor de grote strijd. Hij zat op een fabrieksmotor van Suzuki met aan zijn zijde regerend wereldkampioen Donny Schmitt.

 

 

De eerste reeks werd gewonnen door Everts. Schmitt ging in de fout en kan nog net zijn tweede positie behouden aan de finish. Tijdens de start van reeks twee ging Everts tegen de vlakte en moest toezien hoe de kop pakte in de race voor onze landgenoot Pascal Bal. Stefan Everts perste er een flinke remonte uit en werd nog zesde en dat was goed genoeg voor de derde plaats in de GP en dus mocht hij voor het eerst op het podium.

In de onderstaande video zie je schaarse beelden van de race van Stefan Everts in Arco di Trento met tussendoor Liam Everts die dus 32 jaar later hetzelfde podium beklom.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Motovision (@motovision99)

Uw reacties

More MX Vintage news