Video: Sweet motocross memories from 1977!

Video: Sweet motocross memories from 1977!
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Andermaal nemen we jullie mee naar ons favoriet stekje: de Citadel van Namur. Op de videosite YouTube blijven maar nieuwe beelden komen die ons aanbelangen. En daar doen we ons voordeel mee. We gaan deze keer terug naar 1977. Het is het jaar dat Heikki Mikkola aan de poten zaagt van de ijzersterke tandem De Coster/Suzuki.

De Vliegende Fin zit op een bloedsnelle Yamaha en Roger De Coster moet alle zeilen bijzetten om te kunnen volgen. Later dat jaar zou Mikkola voor de derde maal wereldkampioen worden. Hij won ook de GP op de Citadel van Namur. De Coster won de eerste reeks maar moest in de tweede reeks afrekenen met een lekke band en een valpartij. De maker van onderstaande video maakte een korte impressie van “mens en machine” en monteerde er een muziekje achter van Creedence Clearwater Revival.

We hebben niks tegen de muziek van CCR maar deze keer hadden we liever het geknetter van de dikke tweetakten gehoord. Ook kon je toen nog drie viertakten horen en zien: De Yamaha HL500 van Aberg, en drie CCM’s van Vic Eastwood, John Banks en de onbekende Amerikaan Gaylon Mosier. Voor alle duidelijkheid: in de video zitten ook fragmenten die niet op de Citadel zijn geschoten. Braaaaap!

Bron: Wikipedia

Uw reacties

More MX Vintage news