Videotime: De GP 125cc van Valkenswaard 31 jaar geleden.

Videotime: De GP 125cc van Valkenswaard 31 jaar geleden.
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Met het beruchte benzinekraan incident van 1987 tussen Dave Strijbos en John van den Berk.

Dit weekend wordt de tweede wedstrijd voor het wereldkampioenschap MXGP gereden in het Nederlandse Valkenswaard. We verwachten daar een helse strijd tussen de KTM-toppers Herlings en Cairoli. En dit vinden we een goede reden om de klok 31 jaar terug te draaien.

Deze keer zijn de 125cc motoren weer aan de beurt. Het is de periode waar twee dorpsgenoten strijden voor de wereldtitel. Dave Strijbos die het jaar voordien wereldkampioen werd moet het opnemen tegen Yamaha-piloot John van den Berk. De onderstaande video is een impressie van de wedstrijd die zich niet onderscheid van andere grand-prix ware het niet dat beide kemphanen samen ten val komen.

De motoren haken in mekaar en toeschouwers trachten de twee motoren weer de scheiden. In de schermutselingen zou iemand de benzinekraan van “de Berk” dicht gedraaid hebben waardoor hij een tweede keer tot stilstand komt. Zo kan Strijbos de reeks winnen. Het incident zie je op 16″28 maar tot op de dag van vandaag is het nooit bewezen dat het kraantje bewust werd dicht gezet.

Uw reacties

More MX Vintage news