Videotime: De Honda CR en XR van 1981.

Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Promovideo van Honda over de crossers en enduro’s van modeljaar 1981.

cr1981Video’s ter promotie van dingen die te koop worden aangeboden zijn even oud als de videocamera zelf. Ook de Japanse motorfabrikanten deden lustig mee met deze rage die begon ergens in het begin van de jaren zeventig. Het waren korte filmpjes om een nieuw model aan te kondigen.

De filmpjes kwamen op het grote scherm in bioscoopzalen en (vooral) op Amerikaanse TV-stations. Meestal duurden de video’s maar een drietal minuten maar in 1981 was dat even anders. Honda had wat speciaals aan te kondigen en daar mocht wat extra aandacht aan besteed worden. Voor het eerst was een Honda crossmotor uitgerust met een waterpomp, radiatoren en waren de twinshock-veren achteraan vervangen door de exotische Pro-Link. De veerwegen werden nog eens met een aantal millimeters verhoogd.

Ook de Honda XR word belicht in het filmpje om zo de kwaliteiten van de enduro in de verf te zetten. De video duurt maar liefst 9 volle minuten, een bewijs van het belang dat de Japanners hechtten aan het modeljaar 1981. Ook andere Japanse fabrikanten kwamen dat jaar met de dezelfde updates op hun motorcross-modellen. In de video zie je het bekende gezicht van Chuck Sun die de CR450 de sporen geeft. Honda zette natuurlijk zwaar in op de “dikke” Honda. Ze werden de twee jaren voordien wereldkampioen in de 500cc klasse met Noyce (1979) en Malherbe (1980). Op het einde van 1981 wist “Dédé” Malherbe zijn titel te verlengen en werd zo voor de tweede keer wereldkampioen 500cc.

https://www.youtube.com/watch?v=_P6QshagNCY

André Malherbe wereldkampioen 500cc Honda in 1981

Uw reacties

More MX Vintage news