Videotime: Pekka Vehkonen wint GP 250 in Hawkstone Park!

Videotime: Pekka Vehkonen wint GP 250 in Hawkstone Park!
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Meestal vind je op de gekende video site wel een korte impressie van een wedstrijd uit het verleden maar deze keer mogen we nagenoeg twee volledige reeksen bekijken van een GP. Deze kans laten we niet aan ons voorbijgaan en zo verhuizen we naar Hawkstone Park in de buurt van Shrewsbury. Het is 10 mei 1987.

De regerende wereldkampioen in de 250cc klasse is de Fransman Jacky Vimond. Hij kan zijn titel onmogelijk verdedigen na een bizar ongeval tijdens de viering van het WK 250cc het jaar voordien. Vimond wordt met motor en al vanuit de nok van de feestzaal neer gelaten wanneer er iets afknapt en hij ettelijke meters neer valt op de vloer. Hij wordt zwaar gewond afgevoerd en is er niet bij als het WK van 1987 start.

Na twee wereldtitels in de 125cc klasse is Eric Geboers verkast naar de kwartliters om daar een gooi te doen naar de begeerde wereldtitel. De druk die vanuit Japan komt is erg hoog want Honda won nog nooit een titel in deze klasse. U ziet de twee reeksen van de Britse GP die dat jaar verreden werd in Hawkstone Park. Geboers valt uit in reeks 1 met een nukkige Honda. In de herneming is hij outstanding en wint de reeks voor Pekka Vehkonen. Later dat jaar zou The Kid voor het eerste wereldkampioen worden in de 250cc. In Kumamoto Japan springen de bazen van Honda een gat in de lucht en zakken een nachtje door met een flinke hoeveelheid sake als dorstlesser.

Uw reacties

More MX Vintage news