Vintage Supercross op 12 maart in Daytona!

Vintage Supercross op 12 maart in Daytona!
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Het is in 2019 al de tiende keer dat er een amateur Supercross wordt georganiseerd in de USA. De “Ricky Carmichael Daytona Amateur Supercross” zal volgend jaar in maart plaatsvinden in Daytona. Dit is een driedaags evenement na afloop van de AMA Pro Supercross die op 9 maart doorgaat in Daytona International Speedway in de staat Californië. Deze keer kan je er ook een vintage Supercross bekijken. 

Voorafgaand aan de wedstrijden is er op vrijdag 8 maart een tentoonstelling van oude crossmotoren in de fanzone van de AMA Supercross. De mooiste motoren worden geselecteerd door een vakjury en krijgen een prominente plaats tijdens de prijsuitreiking. De Vintage Supercross zal plaats doorgaan op dinsdag 12 maart met ’s ochtends trainingen en direct erna de reeksen.

Er worden in totaal 28 klassementen opgemaakt uit zes verschillende heats met motoren vanaf 100cc en tot en met de leeftijdscategorie 60+ Masters. De motoren die deelnemen gaan van de oudste (vintage) categorie tot 2008 (revolution class). De Daytona Vintage Supercross zal live worden uitgezonden via racertv.com. Momenteel hebben we nog geen zicht of er vanuit Europa piloten gaan afreizen om deel te nemen maar we houden dit nauwlettend in de gaten. Alle info over deze wedstrijd kan je nalezen via deze link.

Uw reacties

More MX Vintage news