VMXdN Farleigh Castle: Belgen aan de leiding na dag één!

VMXdN Farleigh Castle: Belgen aan de leiding na dag één!
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Onze Belgen maken de verwachtingen helemaal waar op de Vets MXdN. Vandaag werden de kwalificaties en de eerste reeks gereden in Farleigh Castle en kwamen de sterke teams elkaar voor het eerst tegen om de krachten te meten. In de kwalificaties van de EVO’s lieten de Amerikanen in hun kaarten kijken met een snelste tijd voor Mike Brown. 

Sven Breugelmans klokte echter haast een zelfde tijd samen met Ken de Dycker. Zij stonden op plaats twee en drie. De eerste reeks bracht de echte waardeverhoudingen naar boven. In de start waren alle Belgen in de toptien terug te vinden samen met één Amerikaan. Mike Brown gaf iedereen het nakijken maar moest lijdzaam toezien zijn stalgenoten hun start compleet verprutsten. Ivan Tedesco en John Dowd konden nog remonteren tot plaats dertien en veertien. Onze landgenoten scoorden prima met Breugelmans op plaats drie, Steve Ramon op vijf en Filip Van Dijck op zeven. Ken de Dycker viel na twee ronden uit met motorpech terwijl hij vooraan strijd leverde met Mike Brown.

Team Engeland deed het beter dan de Amerikanen met een vierde (Kurt Nicoll), een zesde (Mark Eastwood) en een elfde plek. Morgen volgen er nog drie reeksen voor de Evo’s.

Bij de  Naties voor Twinshocks won Mike Brown de eerste reeks voor Laurant Lacasse en Bern Eckenbach. Het Duitse team staat na dag één aan de leiding voor Team USA en Team Engeland. Ook zij rijden morgen nog drie reeksen. Alle resultaten van zaterdag kan je nalezen op Mylaps Speedhive.

Tussenstand VMXdN EVO

  1. Team Belgium                   15
  2. Team England                   21
  3. Team Northern Ireland     26
  4. Team USA                         28
  5. Team Wales                      43

Foto: Tim van Echelpoel

Uw reacties

More MX Vintage news