Voorbeschouwing BK oldtimercross seizoen 2016.

Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

starttildonk2011Op zaterdag 9 april start het Belgisch kampioenschap oldtimercross in de Haachtse deelgemeente Tildonk. Deze competitie is enorm populair geworden en er worden dan ook massaal veel piloten verwacht dit seizoen. De BOTC-kalender telt 17 wedstrijden die plaats vinden over het ganse land. Voorafgaand aan het seizoen 2016 konden de piloten al trainingsrondjes afmalen op de Horensbergdam te Genk en daar kon je het enthousiasme van de piloten al goed meten. We moeten AMC Genk alvast bedanken om de omloop te reserveren voor de oldtimers. Ook hebben vele piloten nieuwe motoren (wat heet nieuw bij de oldtimers) samengesteld en dus zijn we erg benieuwd naar jullie creaties. Voor de titel tellen de beste resultaten van alle verreden reeksen min 4 ( – 4), m.a.w. de 4 slechtste resultaten worden geschrapt. (Verreden reeksen zijn alle reeksen van de BOTC-kalender die niet zijn afgelast). Dit om iedereen de kans te geven een verlofperiode in te plannen zonder puntenverlies te moeten lijden. Wat betreft de reglementen, die kunnen jullie elders op de site nalezen op de BOTC pagina. Voor het seizoen zijn er een aantal belangrijke punten die we hier nog even opsommen.

 • U bent verplicht een goed leesbaar rugnummer te dragen tijdens de twee reeksen. Met goed leesbaar wordt verstaan: een voldoende groot contrast tussen de kleur van de shirt en het nummer, en het nummer groot genoeg afgebeeld.
 • De flippers of zogenaamde tear-offs zijn ten strengste verboden en mogen onder geen enkele voorwaarde worden gebruikt.
 • Het is verplicht om voor elke deelnemende motor een motorpaspoort correct in te vullen en bij de eerste wedstrijd af te geven aan één van de leden van de werkgroep. Het motorpaspoort kan je hier downloaden.
 • Het gebruik van een reglementaire absorptiemat (milieumat) is verplicht onder ELKE motor (dus ook de eventuele reservemotor).
 • Elke piloot is verplicht om tijdens de trainingen en de wedstrijden een harnas te dragen “onder” het cross-shirt.
 • De uitlaten mogen tot 96dB geluid maken. Er kunnen steekproefgewijs controles worden gedaan. Hou deze regelgeving goed in acht, de toekomst van onze sport hangt er vanaf. (In Nederland is de norm reeds verlaagt naar 94dB.)

Tildonk13In de klasse pré 90 is het dit jaar mogelijk om een apart klassement te maken met 125cc motoren indien er voldoende (minimum 5) piloten inschrijven. Wij van onze kant zullen jullie netjes in twee talen informeren over alle wedstrijden van het kampioenschap. Jullie krijgen van ons tijdig alle info zoals de timing, het juiste adres, de afdrukbare timing, de resultaten, foto’s, video’s enz…… Dit seizoen gaan we proberen om wat meer video-materiaal te tonen van de wedstrijden dus zijn jullie GoPro-beelden van harte welkom. Ook dit jaar zal huisfotografe Manuela Van Doren (MX Pics Vintage) en vele anderen hun dikke Canon niet ontzien om jullie van de broodnodige plaatjes te voorzien. Alle beelden (zowel foto’s als video’s) vinden jullie terug op de nieuwe pagina “Multimedia“. Wij wensen alle piloten, supporters en sympathisanten een succesrijk, veilig en spannend motorcrossjaar.

 1. 09 april               Tildonk-Haacht           JMS  EOT
 2. 23 april               Wichelen                      VMCF
 3. 30 april               Ranst                             JMS  EOT
 4. 15 mei                 Moresnet                      VMCF (zondag)
 5. 04 juni                 Gouy Lez Piéton         VMCF
 6. 25 juni                 Dessel                            JMS  EOT
 7. 16 juli                  Retie                              JMS  EOT
 8. 23 juli                  Warsage                       VMCF
 9. 30 juli                  Kersbeek                      VMCF
 10. 06 augustus        Scherpenheuvel         JMS  EOT
 11. 13 augustus        Koningshooikt            VMCF
 12. 20 augustus        Kampenhout               JMS  EOT
 13. 27 augustus        Huldenberg                 VMCF
 14. 10 september     Wachtebeke                VMCF
 15. 17 september     Broechem                    JMS  EOT
 16. 24 september     Wambeek                    VMCF
 17. 01 oktober          Reet                               JMS  Finale BK  EOT

EOT= Eddy’s Oldtimer Trophy

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=ZgkbhPMIe24[/embedyt]

 

Uw reacties

More MX Vintage news