Voormalig sidecar-motocrosser Jan Bakens overleden

Voormalig sidecar-motocrosser Jan Bakens overleden
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Afgelopen vrijdag 12 mei, is Jan Bakens van ons heengegaan. De Nederlander die in België de liefde vond en al jaren in het Waasland resideerde, waar hij samen met z’n gezin ook Bakens Motoren uitbaten.

Jan Bakens won twee Grand Prix wedstrijden, met de Grand Prix van Makkinga in 1980 en de Grand Prix van Lochem 1983. In 1981 werd hij derde in het wereldkampioenschap sidecarcross en in 1982 kroonde hij zich tot Nederlands kampioen. Wat voor Jan misschien nog wel belangrijker was dan de Grand Prix overwinningen voor eigen volk en zijn nationale titel, waren zijn glansprestaties op het massa evenement de “Veronica Strandcrossen”.

Een wedstrijd waaraan de allerbeste sidecars duo’s deelnamen en waar het publiek in tienduizenden tot soms honderdduizenden op de been kwamen. Deze wedstrijd won Jan maar liefst zesmaal! Naast dit alles wist Jan Bakens in alle drie de toenmalige Nederlandse federaties kampioen te worden, namelijk de Gelimbria, NMB (later opgegaan in de MON) en in 1982 dus ook de KNMV. Het Nederlandse zijspannen verliest een icoon, en daarnaast verliest het motocross een uiterst vriendelijke man.

Jan Bakens is overleden op 71-jarige leeftijd, op 26 mei zou hij 72-jaar zijn geworden. Wij bij MxMag.be wensen z’n zoon Robin en vrouw Conny enorm veel sterkte in deze moeilijke periode, tevens wensen we hen en de overige familie en vrienden licht in deze mentaal donkere dagen en hopen dat ze allen troost kunnen vinden in de mooie momenten die ze met Jan deelden.

 

 

U kan de familie condoleren via de website van de uitvaartdienst.

Foto: Links Robin Bakens – Rechts Jan Bakens.

Uw reacties

More MX Vintage news