Yves Deudon wint Enduropale Vintage du Touquet.

Yves Deudon wint Enduropale Vintage du Touquet.
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer
Björn Verdoodt Foto: mxvintage.be

Björn Verdoodt
Foto: mxvintage.be

MXVintage was afgelopen weekend aanwezig op de vermaarde strandrace in het Franse Le Touquet. Sinds vorig jaar konden daar aan de opaalkust ook met vintage crossmachines gereden worden en daar moesten we bij zijn. Vorig jaar won Johan Boonen op een Husaberg de wedstrijd. Die verloopt over twee reeksen van 30 minuten. We moeten u niet vertellen dat deze strandrace niet van de poes is en een regelrechte aanslag is voor lijf en leden. Ook voor de motoren is dit ongemeen zware kost.

Aanschuiven voor de start Foto: mxvintage.be

Aanschuiven voor de start
Foto: mxvintage.be

Dit kan je zien op het einde van de onderstaande video waar we een beeld geven van de gitzwarte olie na amper een half uurtje volgas op Paris Plage. De olie in kwestie kwam uit de motor van oldtimercrosser Björn Verdoodt die een knalprestatie neerzette op de Suzuki RM250 door in de totaalstand een 10de plaats te behalen. Dat deed hij dankzij een 15de en een 9de plaats in de reeksen. Andere Belgen waren ook aan de slag waarbij we vooral het resultaat onthouden van Sven Breugelmans. Hij werd vierde in de eindstand dankzij een 3de en een 4de plaats. Dat moet naar meer smaken voor Sven. Fransman Yves Deudon won de Enduropale Vintage door een betere tweede reeks te behalen op zijn naaste belager en Le Touquet specialist Arnaud Demeester. Er waren 280 piloten ingeschreven maar velen haalden de finish niet door vastgelopen motorblokken en valpartijen ten gevolge van de extreme vermoeidheid.

Foto: mxvintage.be

Foto: mxvintage.be

Deze wedstrijd is een organisatie van TSO, en die herdachten hun oprichter Thierry Sabine die 30 jaar geleden verongelukte in de Dakar. Elke motor werd dan ook voorzien van een herdenkingssticker. De wedstrijd verliep in droge omstandigheden wat niet kon gezegd worden van de races met de quads op zaterdag en de solo’s op zondag. Hier beneden vind je de volledige uitslag van de Vintage race. En helemaal onderaan vind je de bewuste video met een 12 minuten durend sfeerbeeld van de wedstrijd met oldtimermotoren.

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=3AQo1Ax4CaM[/embedyt]

Uw reacties

More MX Vintage news