Veteraan Franco Picco trekt naar de Dakar Rally met een Fantic

Veteraan Franco Picco trekt naar de Dakar Rally met een Fantic
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

De Italiaan Franco Picco is een Dakarveteraan en stapt na een onderbreking van 9 jaar weer op de motor om deel te nemen aan de 44ste editie van de Dakar Rally. Picco zal dat doen op een Fantic XEF Rally 450.

De 66-jarige motorrijder kon al driemaal het podium bereiken tijdens de roemruchte rally en won twee keer de Pharao Rally. Voor het Italiaanse merk Fantic is het een debuut. Fantic, dat sinds de samenwerking met Yamaha een succesvolle stap zetten in de motorcross, gaat nu het woestijnzand opzoeken en starten in Jeddah op 1 januari 2022.

Op de eerste openingsdag van de 78ste editie van de Internationale Motorbeurs werd het decor gestolen voor de presentatie van de Fantic XEF Rally 450, die over iets meer dan een maand zijn racedebuut zal maken tijdens de Dakar 2022. De machine zal worden toevertrouwd aan Franco Picco, een veteraan die heeft besloten om alle ervaring opgedaan in meer dan dertig jaar competitie in rally’s aan te bieden, in de rol van rijder en testrijder binnen het Fantic test-team.

Fantic zal deze nieuwe uitdaging aangaan samen met DHL, ‘s werelds grootste logistieke dienstverlener. De 44e editie van de Dakar staat gepland van 1 tot en met 14 januari 2022 en zal in 12 etappes in Saoedi-Arabië worden gereden.

Uw reacties

More MX Vintage news