Nieuwe straal- en poederlakkerij gestart in Alken

Nieuwe straal- en poederlakkerij gestart in Alken
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Regelmatig verschijnen hier artikels die verwijzen naar de restauratie van oude crossmotoren. Het stralen van frames en andere delen is gangbare kost net als het poederlakken ervan. Uit ervaring weten we dat er niet zo veel bedrijven zijn die beide activiteiten doen maar we hebben wat dat betreft goed nieuws.

In het Limburgse Alken is er enkele weken geleden een nieuw metaalbehandelingsbedrijf gestart onder de naam “Gelakt”. Het is een kersvers samenwerkingsverband tussen drie ondernemers uit diverse sectoren. Jurgen Vandormael (verpakkingssector), Kris Iliaens (metaalwaren) en Jeffrey Boussu bundelen hun krachten en stampten “Gelakt” uit de grond.

 

 

Zij bieden het zandstralen en poederlakken aan binnen één bedrijf en dat is een echte meerwaarde omdat deze twee behandelingen hand in hand gaan. Ook metalliseren staat er op het menu van het Alkens bedrijf. Het bedrijf heeft zich op deze markt gestort na een grondige analyse van de technieken en de markt.

De machines werden op punt gezet en de ruimte om te poederlakken werd aangebouwd om hoge productieaantallen te kunnen verwerken. De vraag naar dit soort van metaalbewerking is zo groot dat voor de eigenlijke start al bestellingen werden genoteerd.

 

 

Wij vroegen specifiek naar de mogelijkheid om een frame van een crossmotor te stralen en te lakken maar dat bleek geen enkel probleem. “Gelakt” vindt je in de Nijverheidsstraat, 3570 Alken. Tel: 011 88 48 98. E-mail: info@gelakt.be

Foto: Made in Limburg en Facebook

Uw reacties

More MX Vintage news