Sterke tweede reeks voor de Belgen ondanks motorproblemen

Sterke tweede reeks voor de Belgen ondanks motorproblemen
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Na afloop van de tweede reeks heerste er een dubbel gevoel bij de Belgen. Terwijl Dennis Verbruggen aan de leiding reed moest hij aan de kant met motorproblemen. De reeks werd gewonnen door de Italiaan Filippo Bertuzzo.

De Belgen van Team EVO waren erg goed uit het starthek gekomen en moesten slechts een Brit en een Italiaan laten voorgaan. Al in de eerste ronde trok Dennis Verbruggen met zijn Pepsi Honda resoluut aan de leiding. Bertuzzo volgde op korte afstand gedurende de ganse reeks. Brad Anderson was nu minder goed weg maar vocht terug tot P2. In de laatste minuten van de wedstrijd moest Verbruggen dan aan de kant met een onbekend motorprobleem.

 

 

Dat werd een streep door de rekening van de Belgen want met een vijfde (Mike Vanderstraeten) en zesde plek (Marco Briers) hadden de Belgen een erg goede totaalprestatie kunnen scoren. Bertuzzo won zo de reeks voor Anderson en Voase. Bij de Twinshocks verliep alles naar wens tot Brenda Wagemans half wedstrijd aan de kant moest met een afgebroken achterrem. De beste twinshockrijder was deze keer Ronny Lambrechts op P11. In het klassement is het nu Team England dat de leiding heeft voor de Italianen. De Belgen lijken in de running te blijven voor een podiumplaats maar dan is er een goede prestatie nodig in de finale. Straks om 16u10 wordt de derde en laatste reeks gereden van deze RSP Classic.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

 

Uw reacties

More MX Vintage news