Alle Koningen en Prinsen van de Supercross in Parijs

Alle Koningen en Prinsen van de Supercross in Parijs
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Komend weekend wordt alweer de 40ste editie gereden van de beroemde Supercross in Parijs. De wedstrijd wordt gereden in de Paris la Defense Arena en heeft ook dit jaar weer grote namen op de affiche staan. Ken Roczen verdedigt zijn titel en krijgt concurrentie van onder andere Jett en Hunter Lawrence. Hoog tijd voor een terugblik op alle winnaars.

SX1

Het evenement werd in het leven geroepen in 1984 en werd tot en met 2013 gereden in stadion van Bercy. De eerste winnaar was David Bailey op een Honda. David Vuillemin won de meeste wedstrijden (4 stuks) terwijl Justin Barcia en Marvin Musquin er elk drie wonnen. David Bailey, Johnny O’Mara, Rick Johnson, Jean-Michel Bayle, Jeremy McGrath en Andrew Short wonnen er elk twee.

 

David Bailey in 1984

 

De Amerikanen wonnen 26 races, de Fransen 10 en Zuid-Afrika, Australië en Duitsland wonnen er elk eentje. Bij de merken gingen de zeges naar: Honda 17 / Yamaha 10 / Kawasaki 6 / KTM 4 / Suzuki en Husqvarna 1. Christophe Pourcel was met 18 jaar en 5 maanden de jongste winnaar terwijl Marvin Musquin de oudste was met 31 jaar en 11 maanden op de teller.

SX2

In deze klasse worden de winnaars Prinsen genoemd. Jeff Emig, David Vuillemin, Maxime Desprey werden elk tweemaal tot winnaar uitgeroepen. Mickael Pichon was de jongste winnaar met 16 jaar en 9 maanden. De stand tussen de landen is als volgt: France 10 / USA 9 / Germany and Australia 1.

 

Uw reacties

More MX Vintage news