Binnenkort Nismes! Een legendarisch circuit voor de BOTC!

Binnenkort Nismes! Een legendarisch circuit voor de BOTC!
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Nog minder dan 3 weken! Het Belgisch Kampioenschap Oldtimers Motocross (BOTC) vindt plaats in Nismes tijdens het weekend van 15 en 16 juli. Het evenement, dat werkelijkheid is geworden dankzij de vriendschap tussen het AMC Eau Noire Nismes, via Claude DANIS, en het BOTC-comité, via MXVintage, zal in meerdere opzichten uitzonderlijk zijn! Alle motorcrossliefhebbers worden uitgenodigd in Nismes voor een echt motorcrossfestival! Naast de vijf zeer volle BOTC-reeksen staan ook de 4de manche van het Belgisch Kampioenschap, de Vlaamse Kampioenschap (VLM) reeksen en het FPCNA Kampioenschap op het programma.

Daarvoor hebben onze mooie vintage BOTC-machines natuurlijk een afspraak met Genk op zaterdag 1 juli en Retie op zaterdag 8 juli, voor de 5de en 6de ronde van het seizoen. Nismes wordt dus de 7e dag van het Belgisch Kampioenschap Motocross Oldtimers. De reguliere BOTC-reeksen zullen een groot deel van het programma in beslag nemen op zaterdag 15 juli, waarbij er zelfs quads en zijspannen zullen zijn! De oldtimerreeksen staan open voor rijders uit andere landen, het wordt dus zeker een flink internationaal gezelschap in Nismes.

 

 

Het lijdt geen twijfel dat de Oldtimercoureurs hard zullen vechten voor deze felbegeerde overwinningen, niet alleen vanwege de buitengewone natuurlijke lay-out van het Circuit Saint-Joseph, maar ook vanwege het legendarische karakter van de locatie! En laten we niet vergeten dat dit een primeur is, die alleen maar het begin kan zijn van een lange reeks.

 

 

Moeten we je herinneren aan 14 september 1997? Het was daar, in Nismes, op de top van de muur, in een grandioos panorama, dat België de MXDN won met Stefan Everts, Joël Smets en Marnicq Bervoets, ons nationale team onder leiding van onze kapitein Joël Robert, in een algemene jubelstemming gedeeld door een ongelooflijke menigte van meer dan 20.000 enthousiastelingen, van alle nationaliteiten en in een voorbeeldige kameraadschap. De Belgische motorcross schreef een van de belangrijkste pagina’s van zijn legende.

 

 

Om iedereen te helpen zijn weg te vinden, heeft AMC Eau Noire Nismes ons een gedetailleerde kaart van de route gestuurd.

 

Tot slot zijn er voor coureurs in alle categorieën (modern en vintage) die willen deelnemen aan de races zeker mogelijkheden. Hier zijn een paar nuttige links.

Inschrijven via Moto Inside :

Inschrijfformulier voor het zaterdagprogramma: https://app.motoinside.app/events/4325
Inschrijfformulier voor het zondagprogramma: https://app.motoinside.app/events/4324

Meer info op de website van de federatie. Tot ziens op 15 en 16 juli in Nismes!

 

Uw reacties

More MX Vintage news