BOTC: Nacht der Kampioenen dit jaar op 28 oktober

BOTC: Nacht der Kampioenen dit jaar op 28 oktober
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

De jaarlijkse viering van alle kampioenen van het Belgisch kampioenschap oldtimercross zal dit jaar plaatsvinden op zaterdag 28 oktober 2023. Net als vorig jaar is Cultureel Centrum Elckerlyc in de Hasseltse deelgemeente Sint-Lambrechts-Herk de locatie van de grootse festiviteit rond de populaire BOTC-competitie. 

Vanaf 19u zullen de 13 Belgische kampioenen één voor één gehuldigd worden en op het podium worden geroepen. Het zijn trouwens de eerste vijf van elke categorie die telkens in de bloemetjes worden gezet. Net zoals altijd zal er een special guest helpen met het uitreiken van de trofeeën. Dat is dit jaar niemand minder dan Marc Velkeneers. Hij verbaasde destijds vriend en vijand door vooraan mee te strijden in het wereldkampioenschap 125cc.

 

 

Hij versloeg menig keer de groten der aarde en won ooit de Trophee 875 in Orp-Le-Grand door niemand minder dan Roger De Coster, André Malherbe en Georges Jobé te verslaan. Op 28 oktober krijgt Marc Velkeneers de MXVintage Award uitgereikt als waardering voor zijn erg mooie en stijlvolle carrière.

Dorst en honger lijden zijn niet aan de orde tijdens de Nacht der Kampioenen. Drank vloeit er met sloten en er is een hotdog bar in de zaal om de hongerige magen te stillen. De muziek zal dit jaar worden gedraaid door Ronny King himself. De toegang is geheel gratis en we hopen net als vorig jaar op een full house. Noteer de datum nu al in je agenda: Zaterdag 28 oktober Nacht der Kampioenen!!!

De Nacht der Kampioenen komt ook dit jaar tot stand door de nauwe samenwerking van Dapa Design uit Merksplas. Zij voorzien de 13 Belgische kampioenen van een prachtige kampioenenshirt. Die wordt dit jaar voorzien van een rugnummer zodat die het jaar nadien perfect bruikbaar is om te dragen tijdens de reeksen.

Uw reacties

More MX Vintage news