Countryzangeres Loretta Lynn overleden

Countryzangeres Loretta Lynn overleden
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Loretta Lynn was een grote naam in de muziek maar ook in de motorcross. Ze was een erg bekende countryzangeres en scoorde een grote hit met het nummer Coal Miner’s Daughter. In motorcrossmiddens was ze vooral bekend van haar Ranch die werd gebruikt als motorcrosscircuit. Lauretta Lynn overleed eergisteren zachtjes in familiekring.

Ze was ook bekend van de hits “I’m a honky tonk girl” en “You ain’t woman enough (to take my man)”. Ze trouwde op haar 15e en als dochter van een mijnwerker, putte ze veel inspiratie uit haar jonge jaren en turbulente leven. In 1982 opende ze ranch voor motorcrossers door er een circuit aan te leggen.  Sindsdien reed zowat elke motorcrosstopper er wedstrijden. Er werden AMA Nationals georganiseerd maar de bekendste race was toch wel Loretta Lynn”s AMA Amateur National Motocross Championship.

Lynn had een woelig leven. Ondanks de ontrouw en het alcoholisme van haar man bleven ze 48 jaar samen. Ze kregen samen zes kinderen, waarvan drie nog voor zij 20 jaar was. Loretta kreeg uit handen van toenmalige President Obama de “Presidential Medal of Freedom” in 2013, als erkenning voor haar nalatenschap van “het moedig doorbreken van barrières in een industrie die lang door mannen werd gedomineerd”. Loretta Lynn werd 90 jaar.

Uw reacties

More MX Vintage news