De nieuwe Bell Moto-9 Mips ligt nu in de winkel!

De nieuwe Bell Moto-9 Mips ligt nu in de winkel!
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Het merk Bell werd in 1954 opgericht en heeft zich sindsdien ruimschoots bewezen. De producten van de fabrikant worden overal ter wereld geprezen. Het merk kan rekenen op het vertrouwen en de loyaliteit van zowel professionele als amateurmotorrijders. BELL-oprichter Roy Richter heeft zijn leven lang de grenzen verlegd van wat mogelijk was – en zijn grenzeloze visie geldt al bijna 60 jaar als een kenmerk van het merk.

Moto-9, het paradepaardje van de Amerikaanse fabrikant, is ongeëvenaard in comfort. De pasvorm en uitrusting zorgen voor een maximaal comfort bij deze helm van absolute topklasse. De helm is een temperamentvol en eigentijds ontwerp terwijl het tegelijkertijd zijn compacte volume behoudt. Om toch de comfortdoelstellingen te bereiken, worden verschillende buiten- en binnenschalen gebruikt om de maten XS tot 3XL te kunnen leveren.

Drie maten voor de buitenschaal, drie maten voor de binnenschaal en drie wangschuimdiktes worden gecombineerd tot een perfect passend model. Door met de diktes van het wangschuim te variëren kan de pasvorm nog beter worden vastgesteld. Het wangschuim in dit model wordt magnetisch bevestigd en is uitneembaar. Ook de stof is afneembaar. De helm heeft een snel ontgrendelingssysteem in geval van nood. Deze uitvoering van de Moto-9 voorzien van MIPS-technologie is in 2018 toegevoegd aan de collectie.

De Moto-9 standaard uitgerust met MIPS-technologie!

De MIPS-technologie waarmee de Moto-9 is uitgerust werd in 1996 in Zweden ontwikkeld. Het is wetenschappelijk bewezen dat deze technologie rotatiebewegingen vermindert. In de praktijk vangt het MIPS-systeem de rotatie-energie op die bij een schok vrijkomt en die anders het hoofd en de hersenen zou treffen. In een helm uitgerust met het BPS-beschermingssysteem (MIPS Brain Protection System) worden de buiten- en binnenschaal van de helm gescheiden door een tussenlaag met zeer weinig wrijving.

Als een helm met het MIPS-systeem voor hersenbescherming een zijdelingse klap krijgt, zorgt de wrijvingsarme laag ervoor dat de helm rondom het hoofd draait. De draaibeweging is een combinatie van rotatie-energie (hoeksnelheid) en rotatiekrachten (afkomstig uit de hoekversnelling) waardoor de hersenen getroffen worden en het risico op licht of ernstig hersenletsel vergroot wordt. Het is wetenschappelijk bewezen dat het BPS-systeem dat gebruikmaakt van de MIPS-technologie de draaibeweging vermindert wanneer deze in een helm wordt toegepast. Het systeem absorbeert de rotatie-energie en -krachten die anders naar de hersenen worden overgebracht en leidt deze om.

Technische kenmerken:

 • Helmschaal gemaakt van composietvezels, “Tri Matrix”, 3 schaalmaten.
 • Binnenschaal voorzien van MIPS® technologie om de energie die bij een klap vrijkomt te absorberen.
 • Binnenschaal van polystyreenschuim, in 3 maten voor een juiste pasvorm.
 • Geregistreerd ventilatiesysteem: Velocity Flow Ventilation™, voor optimale luchtcirculatie.
 • Verstelbaar vizier, geregistreerd systeem: Flying Bridge Visor, inclusief ventilatiekanalen.
 • Ruime opening om offroadmasker/bril te dragen.
 • Schuim binnenkant voorzien van het exclusieve beveiligingssysteem MagneFusion™.
 • Snel ontgrendelingssysteem voor noodgevallen.
 • Binnenkant antibacteriële, afneembare en wasbare voering X-Static® XT2 Silver.
 • Band met dubbele D-ringsluiting, snel en veilig.
 • Gewicht: 1500 gr (+/- 50 gr) voor maat M.
 • Helm met 5 jaar garantie, voorzien van DOT- en ECE-keurmerk.
 • Geleverd inclusief vervoershoes.

Maten: XS tot en met 2XL. Aanbevolen verkoopprijs: 439,90 euro incl. BTW.

Alle info bij BIHR – www.bihr.eu

Uw reacties

More MX Vintage news