De Transborgaro komt eraan

De Transborgaro komt eraan
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Op 25 en 26 november wordt in de buurt van Turijn de Transborgaro gereden, een wedstrijd met voormalige gp-piloten. De lijst met namen is indrukwekkend: Broc Glover, Danny LaPorte, Chuck Sun, Pierre Karsmakers, Franco Picco, Jan Blancquaert, Micky Diamond, Kurt Ljungqvist, Peter Hanson, Jan Postema, Jeff Stanton, Marc Velkeneers, James Dobb, Bader Manneh, Lauris Freibergs, Alessio Chiodi, Bengt Laeremans, Tom Van Loon, Cedric Melotte en Davide Guarneri.

 

 

Meer dan vier decennia geschiedenis voor een evenement dat ook dit jaar weer authentieke motorcrosslegendes aan de start heeft staan. Na de 12.000 bezoekers van vorig jaar is de Transborgaro klaar om op 26 november weer fans uit heel Italië te verwelkomen. Een volwaardig parterre bestaande uit talloze rijders die in staat zijn om epische pagina’s cross uit het verleden te schrijven, klaar om het publiek op te winden met het geluid van toeren en hartverscheurende duels.

 

 

Naast de drie categorieën gewijd aan de jaren 70 – 80 – 90, is het de moeite waard om het debuut van de categorie gereserveerd voor de jaren 2000 te vermelden. De lijst met startende kampioenen is zoals altijd groot, met veel kampioenen uit de Verenigde Staten die zullen strijden om het uiteindelijke succes met de rijders uit Europa. Een uitdaging die aangrijpend en opwindend belooft te worden, met veel emoties en intense momenten.

 

 

Een intens weekend om te beleven, dat op zondag ook ruimte zal bieden aan een plichtmatige herdenking van Emilio Ostorero, pionier van de Italiaanse cross, die afgelopen 21 juli op 88-jarige leeftijd overleed. Een eerbetoon waar nostalgie en herinneringen zullen samensmelten in de herinnering aan een grote vriend van Transborgaro die de driekleurbeweging exponentieel liet groeien en ook 16 nationale titels won. Voor de gelegenheid zal er een ereronde worden verreden met talrijke Italiaanse crosslegendes op de baan.

 

 

Naast de nieuwe categorie die gewijd is aan de jaren 2000, is er ook ruimte voor zijspannen, klaar om het niveau van spektakel opnieuw te verhogen met twee heats die op zondag worden gehouden. Een programma dat tot in de puntjes is verzorgd door de organisatie onder leiding van Bruno Morselli, die, geholpen door de waardevolle steun van Marco Magnetti (Motoasi-manager), deze dagen hard werkt om ervoor te zorgen dat de liefhebbers verzekerd zijn van een unieke en sensationele show.

Tekst en foto’s: Matteo Portinaro

Uw reacties

More MX Vintage news